KNVB - Voetbal.nl Nieuws

KNVB Districten - Nieuws

Oranje onder 19 komt naar Assen !

Van 23 t/m 28 maart speelt het Nederlands elftal onder 19 een EK kwalificatietoernooi op de sportcomplexen van Achilles 1894 (Assen) en Harkemase Boys (Harkema). Voor het team is dit de laatste horde op de weg naar het Europees Kampioenschap, wat deze zomer in Georgië zal plaatsvinden.

Onder 19 treft in de Eliteronde achtereenvolgens Finland, Oekraïne en Griekenland.
Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de EK-eindronde.

Coach Maarten Stekelenburg heeft hiervoor een selectie van achttien spelers geformeerd, met een aantal bekende namen uit de Eredivisie. Zoals Justin Kluivert, Rick van Drongelen, Giovanni Troupée, Ferdi Kadioglu, Sherel Floranus en Justin Hoogma.
Stekelenburg kan in deze beslissende ronde van het kwalificatietraject richting het Europees kampioenschap geen beroep doen op zijn aanvoerder Matthijs de Ligt. De 17-jarige Ajacied werd namelijk door bondscoach Danny Blind voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Wil jij Oranje aanmoedigen en de beste jeugdspelers van Nederland in actie zien tegen Finland, Griekenland of Oekraïne ? Kom dan op 23 of 28 maart naar Achilles 1894 of op 25 maart naar Harkemase boys.

Oranje-Onder-19-Assen

Het volledige programma is als volgt:

Donderdag 23 maart 16.00 uur Nederland – Finland Assen
  19.00 uur Oekraïne – Griekenland Harkema
Zaterdag 25 maart 14.00 uur Griekenland – Finland Assen
  17.00 uur Nederland – Oekraïne Harkema
Dinsdag 28 maart 17.00 uur Griekenland – Nederland Assen
  17.00 uur Finland – Oekraïne Harkema

Meer informatie over de kaartverkoop vind je op de website van Achilles 1894 of Harkemase boys.

Graag tot ziens in Assen en of Harkema.

Tags: oranje | toernooien