KNVB - Voetbal.nl Nieuws

KNVB Districten - Nieuws

Geen amateurvoetbal dit weekend

De KNVB heeft dinsdagochtend onder meer na een goed gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys tot een aantal maatregelen besloten, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

1. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast.
2. Voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen.
3. De teams en arbitrage in het betaald voetbal zullen komend weekend rouwbanden dragen.
4. De algemene vergadering amateurvoetbal - die gepland stond voor aanstaande zaterdag - wordt tot nader order uitgesteld.

Voorzitter van het bestuur amateurvoetbal Bernard Fransen en directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars, die ook namens de KNVB bij Buitenboys waren vanochtend, hebben vanmiddag tijdens een persconferentie een toelichting gegeven op bovenstaande besluiten.

Ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen ,,Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen."