KNVB - Voetbal.nl Nieuws

KNVB Districten - Nieuws

Zonder respect geen voetbal !

KNVB geweld
Dit weekend staat het voetbal stil bij de tragische gebeurtenis waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten. Iedereen is geschokt en leeft mee met de familie, vrienden en de vereniging.
De waarden en normen die we kennen en respecteren, zijn ver overschreden. Het is belangrijk om samen stil te staan bij wat er is gebeurd en om ons af te vragen: Hoe nu verder?
Het is tijd voor bezinning. Daarom ligt het amateurvoetbal dit weekend stil.
Want zonder respect geen voetbal.

Zonder respect geen voetbalVandaag en morgen is in alle landelijke dagbladen een poster te vinden. Wij willen hiermee gehoor geven aan de behoefte van voetballiefhebbers om te laten zien dat zij ook vinden dat er een grens is bereikt.
Velen hebben aangeven dat ook zij vinden dat het anders moet. Deze poster geeft iedereen de mogelijkheid dit ook aan de buitenwereld te laten zien. Daarnaast roepen wij alle voetballers, verenigingen, vrijwilligers, scheidsrechters en supporters op om stil te staan bij wat er is gebeurd en om met elkaar in gesprek te gaan. De bond nodigt iedereen uit om goede initiatieven te delen op een speciale tab op www.facebook.com/knvb. De tab is ook direct te bereiken via http://bit.ly/KNVBRespect.

Alle uitingen, zoals de poster in de dagbladen, zijn beschikbaar op www.knvb.nl/respect, zodat deze naar eigen wens gebruikt kunnen worden. Ook zijn hier hulpmiddelen te vinden uit de verenigingsbox Sportiviteit en Respect.

Iedereen is het er mee eens dat dit nooit meer mag gebeuren. Zonder respect geen voetbal.
Respect is meer dan een woord. Laat zien dat je vr sportiviteit en tgen geweld bent.