KNVB - Voetbal.nl Nieuws

KNVB Districten - Nieuws

KNVB: Verkorte procedure tuchtzaken

KNVB tuchtspraak
Om met name in de eindfase van de competitie een eerlijker verloop te waarborgen, is vanaf vrijdag 15 maart de zogenaamde verkorte procedure voor afwikkeling van tuchtzaken van toepassing.

Deze verkorte procedure van toepassing indien:

• een wedstrijd niet is gespeeld of niet is uitgespeeld
  • er gemotiveerd aangifte is gedaan van een niet gerechtigde speler
  • sprake is van ernstige ongeregeldheden, voor, tijdens of na de wedstrijd, waarbij het districtsbestuur van de KNVB verzoekt om toepassing van de verkorte procedure

Dit betekent dat alle rapporten en verklaringen, zoals in bovenstaande situaties is beschreven, binnen één werkdag na de wedstrijd in het bezit van de afdeling tuchtzaken van het district moeten zijn. De verklaringen dienen bij voorkeur per e-mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) te worden verzonden, met nazending van het origineel of van een print met handtekening per post. Door toepassing van deze procedure is het mogelijk dat de tuchtcommissie sneller uitspraken doet.

De verkorte procedure is van toepassing op alle wedstrijden die behoren tot competities van de A-categorie zowel bij veldvoetbal als bij zaalvoetbal.
De regeling van de verkorte procedure is opgenomen in het Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal, titel 7, artikelen 90 tot en met 100 en terug te lezen in het bewaarnummer.