KNVB - Voetbal.nl Nieuws

KNVB Districten - Nieuws

KNVB: Actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'

KNVB Actieplan Respect
De KNVB heeft woensdag 20 maart het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit' gepresenteerd. Een voetbalbreed actieplan ter bevordering van respect op en rond de voetbalvelden.

Al langere tijd werkt de KNVB aan programma's en activiteiten met als doel sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen. Door de tragische gebeurtenis van december 2012 werd één ding kraakhelder: er moet méér gebeuren. Het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit' beschrijft een set aan nieuwe maatregelen, evenals de intensivering van een aantal bestaande activiteiten. Het doel van het plan is helder: het tegengaan van geweld en het bevorderen van sportiviteit op en rond de voetbalvelden.

Het actieplan is tot stand gekomen mede dankzij de vele reacties van leden, de goede voorbeelden van verenigingen en het meedenken van diverse belangenorganisaties. Het merendeel van de in dit plan beschreven acties maakt onderdeel uit van het landelijke actieplan van het ministerie van VWS Naar een veiliger sportklimaat.

In de videoboodschap licht KNVB-directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars het actieplan toe.

Download: Actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'
Bekijk het originele KNVB-bericht hier.

Tags: knvb | respect