KNVB - Voetbal.nl Nieuws

KNVB Districten - Nieuws

Spelregelbewijs met ingang van 2014/'15 verplicht voor 2e-jaars B-junioren

KNVB spelregelbewijs
Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter.

Met ingang van het seizoen 2014/'15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen. Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op Voetbalmasterz, die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'.

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Gebruikerstest website
Om ervoor te zorgen website goed aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep hebben zij de website zelf uitgebreid kunnen testen. Mede dankzij de gebruikerstest is een mooie website tot stand gekomen met veel foto's en video's, en uitleg in begrijpelijke taal. Bekijk het filmpje van de gebruikerstest op het Youtube-kanaal van de KNVB.