VV Noordwolde - Wintercup

Alles over de Wintercup.Wintercup

VV Noordwolde eindigt op een negende plaats bij de Wintercup

Afgelopen weekend was de laatste ronde van de Wintercup 2016. Als titelverdediger leek het voor dit afsluitende weekend onmogelijk om deze alsnog te prolongeren. Voor VV Noordwolde kwamen alleen de E3 en E4 nog in actie voor hun finale. De doelstelling was om wederom een beker mee te nemen én te kijken waar we dan strandden in het clubklassement.

Om half twaalf mocht de E3 in de C-finale aantreden in Leens. De eerste wedstrijd was tegen SJO STEO E3 en dit werd een bloedeloze 0-0. Tegen De Heracliden E4 werd lang de hoop op een overwinning gekoesterd, maar wederom werd er gelijkgespeeld. Nu met 1-1. De teams in deze klasse waren erg aan elkaar gewaagd en er werd weinig gescoord. Het gebrek aan scorend vermogen brak de E3 uiteindelijk ook op. Door een 1-0 verlies tegen SC Loppersum E2 waren ze kansloos voor de eindoverwinning. De tweede plaats leek nog wel binnen bereik, maar dan moest er wel gescoord worden! Helaas werd het wederom 0-0, nu tegen Eenrum E3 en eindigden ze op de vierde plaats.

Noordwolde wederom in de prijzen bij de Wintercup!

Afgelopen weekend speelden de Mini-, F- en D-pupillen hun finales. In Eenrum waren onze MP-teams favoriet voor de eindoverwinning. Doordat er de vorige ronde een aantal spelers niet waren en hetzelfde teams beide poules speelden, zijn die teams vermoedelijk iets lager uitgekomen dan ze kunnen.
De Mini's werden aangevuld met twee grote broers, maar helaas mocht dit de eerste wedstrijd niet baten. Tegen SJO STEO werd, ondanks verschillende ballen op de paal, met 1-0 verloren. Dit bleek uiteindelijk ook beslissend te zijn voor deze finale. Er werd tegen zowel SJO Winsum MP6 als SJO Winsum MP7 met 4-0 gewonnen en de laatste wedstrijd tegen De Heracliden MP2 met 3-0. F1-wintercup-kampioen
Helaas won SJO STEO MP2 haar wedstrijden ook met twee keer 4-0 en n keer 3-0, waardoor de boys 2e werden. Erg knap toch van deze kabouters! De F1 begon eerder die ochtend al met enige druk aan hun finale. Het werd dan ook een lastige wedstrijd tegen Eenrum MP1, maar er werd wel verdiend gewonnen met 2-0. De overige tegenstanders bleken een maatje te klein en er werd dan ook gewonnen van De Heracliden MP1 (4-1), SJO Winsum MP4 (3-1) en de dames van SJO STEO MP1 (6-1). De missie was volbracht en er kon een feestje gevierd worden.