Noordwolde wederom in de prijzen bij de Wintercup!

Afgelopen weekend speelden de Mini-, F- en D-pupillen hun finales. In Eenrum waren onze MP-teams favoriet voor de eindoverwinning. Doordat er de vorige ronde een aantal spelers niet waren en hetzelfde teams beide poules speelden, zijn die teams vermoedelijk iets lager uitgekomen dan ze kunnen.
De Mini's werden aangevuld met twee grote broers, maar helaas mocht dit de eerste wedstrijd niet baten. Tegen SJO STEO werd, ondanks verschillende ballen op de paal, met 1-0 verloren. Dit bleek uiteindelijk ook beslissend te zijn voor deze finale. Er werd tegen zowel SJO Winsum MP6 als SJO Winsum MP7 met 4-0 gewonnen en de laatste wedstrijd tegen De Heracliden MP2 met 3-0. F1-wintercup-kampioen
Helaas won SJO STEO MP2 haar wedstrijden ook met twee keer 4-0 en één keer 3-0, waardoor de boys 2e werden. Erg knap toch van deze kabouters! De F1 begon eerder die ochtend al met enige druk aan hun finale. Het werd dan ook een lastige wedstrijd tegen Eenrum MP1, maar er werd wel verdiend gewonnen met 2-0. De overige tegenstanders bleken een maatje te klein en er werd dan ook gewonnen van De Heracliden MP1 (4-1), SJO Winsum MP4 (3-1) en de dames van SJO STEO MP1 (6-1). De missie was volbracht en er kon een feestje gevierd worden.

VV Noordwolde D3 begon om 09:00 uur al aan hun finales in Ten Boer. Tegen het thuisspelende Omlandia D4 werd met 2-0 verloren. Er moest vervolgens wederom tegen Omlandia gespeeld worden en hun D3 bleek ook een maatje te groot: 4-0. De andere twee teams uit de poule waren beiden van SJO Winsum. Er werd knap met 1-0 gewonnen van hun D9! Doordat er vervolgens een beetje onfortuinlijk gelijkgespeeld werd tegen hun D11, bleek dit toch niet genoeg voor de derde plaats en eindigde onze D3 op doelsaldo als vierde. De D2 begon gelijk met de D3 haar finales in Leens. In een spectaculaire pot werd er gewonnen met 4-1 tegen, naar wat later bleek de winnaar, Kloosterburen D1. Langzaam kwam de klad er een beetje in bij de boys en na een 0-0 tegen SJO Winsum D5 en een 1-1 tegen Ezinge D1, konden de laatste twee wedstrijden niet meer gewonnen worden. SV Bedum D1 bleek met 1-0 nipt sterker en de afsluiter tegen De Heracliden D1 werd nog met 2-0 verloren. In een finale waarin iedereen van elkaar kon winnen, werd de D2 met vijf punten uiteindelijk pas vijfde. De D1 deed het een stuk minder, maar werd nog vierde. dat had er ook mee te maken dat er een team minder aan de finale mee deed. Ze begonnen tegen de terechte winnaar van de dag SJO Winsum D4 en verloren dik met 4-0. Het enige punt werd behaald tegen SJO Winsum D6 (1-1), maar uiteindelijk bleven ze dit team wel voor in de stand! Tegen RZ Baflo D1 werd met 3-1 verloren. In de laatste wedstrijd herpakten ze zich nog vrij goed en werd er maar net verloren van nummer twee SC Loppersum D1.

Volgend weekend spelen de E1 en E3 en de C1 en C2 hun finales en komt er voor hun ook een einde aan de Wintercup. In het clubklassement kruipen we langaam omhoog door de overwinningen, maar is de vertrouwde eerste plaats nog ver weg.

Tags: wintercup