VV Noordwolde eindigt op een negende plaats bij de Wintercup

Afgelopen weekend was de laatste ronde van de Wintercup 2016. Als titelverdediger leek het voor dit afsluitende weekend onmogelijk om deze alsnog te prolongeren. Voor VV Noordwolde kwamen alleen de E3 en E4 nog in actie voor hun finale. De doelstelling was om wederom een beker mee te nemen én te kijken waar we dan strandden in het clubklassement.

Om half twaalf mocht de E3 in de C-finale aantreden in Leens. De eerste wedstrijd was tegen SJO STEO E3 en dit werd een bloedeloze 0-0. Tegen De Heracliden E4 werd lang de hoop op een overwinning gekoesterd, maar wederom werd er gelijkgespeeld. Nu met 1-1. De teams in deze klasse waren erg aan elkaar gewaagd en er werd weinig gescoord. Het gebrek aan scorend vermogen brak de E3 uiteindelijk ook op. Door een 1-0 verlies tegen SC Loppersum E2 waren ze kansloos voor de eindoverwinning. De tweede plaats leek nog wel binnen bereik, maar dan moest er wel gescoord worden! Helaas werd het wederom 0-0, nu tegen Eenrum E3 en eindigden ze op de vierde plaats.

Aansluitend speelden de E4 de B-finale. Zij gingen verder waar de E3 gebleven was en speelde 0-0 tegen Kloosterburen E2. Het scoren verging hen ook slecht en dat resulteerde in de tweede wedstrijd in een nipt verlies tegen FC LEO E2, 1-0. Het begon tegen Omlandia E4 vervelend te worden, want wederom werd het net niet gevonden. Aangezien de tegenstander ook niet scoorde bleef het 0-0 en maakten ze nog kans op de tweede plaats. Een overwinning op De Heracliden E3 met 1-0 leek hiervoor voldoende, maar het onderlinge resultaat blijkt niet mee te tellen in de Wintercup. Hierdoor eindigde de E4 op een derde plaats, doordat ze verrassend genoeg minder doelpunten voor hadden dan de nummer twee.

In het clubklassement hebben we dit jaar een potten kunnen breken. Ondanks verschillende eerste plaatsen, zijn we uiteindelijk op een negende plaats geëindigd. Speciale dank gaat deze editie uit naar de flexibiliteit van de coördinatoren en scheidsrechters die het dit jaar voor VV Noordwolde weer mede mogelijk gemaakt hebben. Naast de JC heeft Tineke Schenkel zich vanuit de activiteitencommissie ingezet en hebben onder andere ouders, leiders en trainers van de E3, E2, E1, D2, D1, A1, het 2e en Peter van der Wal en Henk Hoiting zich ingezet. Chapeau! Helaas was dit vaak last-minute en waren het vrijwilligers die al veel doen voor de club. Volgend jaar zal dit anders moeten en verwachten we dat ook de andere teams vrijwilligers leveren. Al met al zijn we erg blij dat alle teams weer een leuk toernooi hebben kunnen spelen!

Tags: wintercup