Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde JO13 komt drie keer terug na een achterstand

VV Noordwolde JO13-1 Eenrum
Zaterdag 25 maart 2017: Eenrum JO13-2 - Noordwolde JO13-1

De thuisblijvers hebben wat gemist afgelopen zaterdag. Wat een spannende wedstrijd speelde Noordwolde JO13. Verlies en winst lagen heel dicht bij elkaar. Door veerkracht te tonen, lukte het Noordwolde om in Eenrum een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen.

Na de winterstop was Noordwolde goed op dreef en werd er driftig gescoord. Achtereenvolgens werd er gewonnen van Bedum (10-2), Eenrum (8-0) en Winsum (6-1). Maar dat geeft nooit garantie voor succes in de toekomst. Eenrum had zich daarom voorgenomen om het Noordwolde moeilijk te maken op deze mooie zonnige dag. En dat lukte hen. Ze begonnen fel na de start, waardoor onze jongens in de verdediging werden gedrukt. Terwijl wij van plan waren dit andersom te doen. Vooral door de omzettingen was het even wennen voor Noordwolde. Maar dat was geen excuus voor de slappe houding die de spelers in de eerste helft op de mat legden. Ze speelden onnauwkeurig, te veel voor zichzelf en waren telkens een stapje te laat. Eenrum kwam daardoor verdiend op voorsprong. Vooral de omschakeling was bij hen prima verzorgd. En waar de vorige keer Eenrum diverse kansen misten, waren ze nu een stuk effectiever. Na een 2-0 achterstand leek Noordwolde roemloos ten onder te gaan, maar gelukkig konden ze toch nog voor rust de aansluitingstreffer maken. Met een prima pass werd de pijlsnelle Anne aangespeeld. Zij schudde de verdediger van haar af en verschalkte de aanstormende keeper. 2-1. Dat was een belangrijke treffer die weer perspectief gaf voor de tweede helft.

In de tweede helft stond Bart weer op zijn vertrouwde positie in de spits. Met Anne en Jan op de vleugels en Michel als goede schutter daar vlak achter, konden we de aanval openen. Al vrij snel kwam Noordwolde wat gelukkig door een eigen doelpunt van Eenrum op gelijke hoogte. 2-2.
We leken daarna door te drukken, maar uit een counter werd een speler van Eenrum de diepte ingestuurd. Hij wist de verleiding te weerstaan om naar vrijstaande medespelers over te spelen, want dan was het buitenspel geweest. Onze keeper Zwaantje kwam nog uit haar doel, maar het was te laat. De spits van Eenrum maakte de kans prima af. 3-2. Dat was een tegenvaller voor ons. En toen daarna uit een moeilijke hoek Eenrum ook nog fraai, via binnenkant van de paal, de 4-2 scoorde, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Noordwolde dacht daar gelukkig anders over. De spelers kregen de geest en gaven niet op. Uit een corner bracht Michel de bal prima voor, zoals hij dat zo mooi kan. De bal stuiterde op de grond en ging langs een paar spelers van Eenrum zo het doel in. 4-3. Een beetje geluk heb je som nodig. Nu waren de rollen omgedraaid. Eenrum probeerde de voorsprong vast te houden, maar Noordwolde drukte hen in de verdediging. Het was nog lastig om daar doorheen te komen. Maar toch kreeg Michiel even de ruimte en hij scoorde beheerst de gelijkmaker. 4-4. De honger van Noordwolde was daarmee niet over en vol overgave gingen ze op zoek naar de overwinning. Het was Daniël die goed doorzette en via een bekeken schot de bal over keeper heen schoot. We telden de treffer al. Maar pech voor Noordwolde. Want de bal daalde net iets te langzaam, waardoor de bal bovenop de lat terecht kwam. Het leek echter een kwestie van tijd totdat Noordwolde succes zou hebben. Maar onverwachts kwam Eenrum toch weer door een goede omschakeling eruit met een counter. En weer wisten ze te scoren. 5-4. Wat een domper voor Noordwolde. Was alle inzet voor niets geweest? De tijd drong; er waren nog maar een paar minuten te spelen. Jonas schoof als rechtsback ook mee naar voren en Daniël en Laurens mochten afwisselend ook de aanval zoeken. En toen was daar die dekselse Michel die van afstand de bal bovenin het doel pegelde. Het mooiste doelpunt van de dag. Iedereen die Noordwolde een warm hart toedraagt, werd gek van vreugde. Wat een ontknoping! Thuis zaten de achterblijvers aan de WhatsApp gekluisterd en wisten niet wat ze zagen. De spanning bleef nog eventjes, want beide ploegen wilden nog graag winnen. Noordwolde was nog heel dicht hierbij, toen Bart een goed schot loste op het doel. Dit keer hard Noordwolde super pech, want de bal raakte de onderkant van de lat. Geen doelpunt. Eenrum verdedigde met man en macht, waardoor het uiteindelijk 5-5 bleef. Dit was een verdiende uitslag waar beide partijen tevreden over konden zijn. In de eerste helft was Eenrum beter en in de tweede helft Noordwolde. Geen van beide ploegen verdiende daarom te verliezen. De wedstrijd was in elk geval reclame voor het jeugdvoetbal: veel strijd, veel doelpunten en een sportieve wedstrijd. Het waren de krenten in de pap. En het publiek bedankte dankbaar alle spelers met een lang applaus. Chapeau!

Tags: VVNJO13-1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws