Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde JO11-2 sterk tegen mede-koploper Lycurgus

VV Noordwolde JO11-2 Lycurgus
Zaterdag 29 oktober 2016: vv Noordwolde JO11-2 Ė Lycurgus JO11-5

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Gorecht (16-0) stond vandaag de topper in de 4de klasse 20 op het programma.
De tegenstander voor vandaag is Lycurgus waarmee wij de koppositie op de ranglijst delen.
Op basis van doelsaldo staan wij bovenaan; alle ingrediŽnten zijn aanwezig voor een belangrijke en spannende wedstrijd. Omdat onze vaste scheidrechter vandaag niet kon fluiten heeft Robert HoltvlŁwer de wedstrijd geleid, Robert nog bedankt.
Beau moest zich helaas op het laatste moment afmelden omdat ze ziek geworden was, Victor Rasker uit JO11-1 kon gelukkig met ons meedoen.

Vanaf het begin zijn wij de bovenliggende partij en weten Lycurgus flink onder druk te zetten. In de eerste paar minuten van de wedstrijd weten wij al een paar opgelegde kansen te creŽren maar we weten niet te scoren. Lycurgus begint een stuk effectiever aan de wedstrijd. Pas in de 7de minuut weten zij onder de druk van Noordwolde uit te komen en met een mooie combinatie op onze helft te komen. De eerste kans die zij creŽren wordt direct omgezet in een doelpunt , 0-1 achter. We gaan door zoals we begonnen zijn en blijven kansen creŽren.

In de 11de minuut weten we de stand dan toch gelijk te trekken naar 1-1. Matthijs geeft een pass over links naar Victor die zijn tegenstander uitspeelt en bal mooi binnen schiet. Binnen een minuut weten we ons overwicht om te zetten in een voorsprong. Op aangeven van Noortje komt de bal bij Matthijs en met een mooie dribbel door het midden brengt hij de stand op 2-1. Er komt meer rust in het spel. Olav speelt goed en weet veel aanvallen van Lycurgus te onderscheppen op het middenveld. Noortje die centraal achterin speelt heeft een goed overzicht en weet spelers over links en rechts goed te bereiken. Met nog twee doelpunten die gemaakt worden in de 23ste minuut door Coen en in de 24ste minuut door Reinout gaan we met een 4-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft begint gelijk als de eerste helft. De allereerste kans voor Lycurgus wordt direct binnen geschoten, 4-2. In de 33ste minuut speelt Noortje de bal over rechts op Victor die vanaf de eigen helft een solo inzet richting het doel van Lycurgus. Op schitterende wijze schiet Victor de bal binnen en brengt de stand op 5-2. Lycurgus dringt nog aan maar mede door goed keeperswerk van Levi weten ze niet te scoren. In de 45ste minuut wordt Reinout aangespeelt door Victor en hij schiet zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen, 6-2. Victor neemt het laatste doelpunt van Noordwolde voor zijn rekening. In de 46ste minuut brengt hij de stand op 7-2. Vlak voor het eind weet Lycurgus nog te scoren waarmee de eindstand op 7-3 komt.

We hebben als team een goede wedstrijd gespeelt. Met name de opbouw van achteruit door Noortje en Olav en de individuele klasse van Ilse die een aantal keren gevaarlijk kon doorbreken. We hebben drie belangrijke punten binnen gehaald en staan nu bovenaan op de ranglijst met 1 punt voorsprong op de rest.

Tags: VVNJO11-2 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws