Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde 1 sluit prachtige dag af met nederlaag tegen Loppersum.

VVNoordwolde
Zaterdag 2 september 2016: Noordwolde 1 - Lopersum 1

We zijn weer los! Het eerste elftal van Noordwolde speelde afgelopen zaterdag haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen 16/17 thuis tegen Loppersum. Waar de ploegen met een 0-0 tussenstand gingen rusten, was het Loppersum dat na 90 minuten met een 1-2 overwinning aan de haal ging. Een nederlaag die voor de mannen van Kamps en Borgman erg zuur voelde.

Het was de dag van de heropening van het gerenoveerde hoofdveld. De gemeente Bedum heeft de afgelopen zomer hard gewerkt om het veld in een juiste conditie te brengen, dat is gelukt!

De dag begon met een voorwedstrijd door de E-junioren van Noordwolde tegen kids-united. Deze wedstrijd stond onder leiding van betaald voetbal scheidsrechter Jochem Kamphuis. Onder het toeziend oog van een behoorlijk aantal toeschouwers werd deze wedstrijd een prooi voor kids-united, 6-11.

Na deze wedstrijd was het tijd voor de nodige plichtplegingen, met onder andere de officiŽle opening van het vernieuwde veld. Het veld werd geopend door wethouder van de gemeente Bedum, Jan-Willem van der Kolk, Jannie Wilkens van de NAM en Andre Oltmans van de nieuwe hoofdsponsor Stichting Reanimatie noord-Nederland. Uit handen van Bleyenberg deurservice, nam voorzitter Jan Huisman een mooi shirt met de felicitaties voor het nieuwe veld in ontvangst.

Ondertussen stonden de heren van Noordwolde en Loppersum klaar om het veld te betreden. Ze werden vergezeld voor de spelers en speelsters van de voorwedstrijd. Het eerste elftal is compleet in het nieuw gestoken door de hoofdsponsor voor de komende 3 jaar, Stichting Reanimatie Noord-Nederland, en toonde de nieuwe tenues vol trots aan het toegestroomde publiek.

VVN1 2016-2017

De wedstrijd begon zoals het een eerste competitiewedstrijd betaamt, zeer onrustig. Van goed voetbal was geen sprake, echter, de strijd en spanning vergoedde een hoop.

Het was Loppersum dat iets meer de overhand had in de eerste 45 minuten. Het probeerde met lopende mensen voorin gaten te trekken in de verdediging van Noordwolde, om vervolgens met een diepe bal van achteruit de spitsen te bereiken. Dit leidde tot 1 grote kans voor de rappe Jurna. 1-op-1 met doelman Bolt kon hem een voet dwars gezet worden, zodat de grootste mogelijkheid van Loppersum verijdeld werd. De grootste kans van de eerste helft was aan de andere kant van het veld. De doelman van Loppersum leek de bal rustig uit te kunnen trappen, maar speelde de bal zo in de voeten bij Havinga. De spits van Noordwolde leek hier van te schrikken en was zich niet bewust van de ruimte die hem geboden werd en schoot de bal, te gehaast, naast het doel van de Lopsters.

Na de thee waren het de gastheren die het betere van het spel hadden en op zoek gingen naar de 1-0. Hoe ongelukkig was het dan ook dat het doelpunt aan de andere kant viel. Een bal tussen de laatste linie van Noordwolde en doelman Bolt, kon door laatstgenoemde niet helemaal goed verwerkt worden. De spits van Loppersum dacht dat hij handbal speelde en nam de bal overduidelijk met de arm mee richting het lege doel, daar was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. Ondanks de hevige protesten van Noordwolde, keurde arbiter Tepper het doelpunt goed en moest de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker in plaats van de voorsprong. Die gelijkmaker kwam er. Na een overtreding op de ingevallen Joram Wijnstra, was het Dannick Meima die op de rand van het strafschopgebied mocht aanleggen voor een vrije trap. De vrije trap ging aan alles en iedereen voorbij, behalve aan Theo Maats die de bal het laatste zetje gaf en Noordwolde weer naast de bezoekers schoot! Iedereen bij Noordwolde dacht nu maar 1 ding, erop en erover! Niets was minder waar helaas, ondanks de druk die opgevoerd werd door de thuisploeg. Yoni v/d Velde en Joram Wijnstra probeerden met een aantal goeie acties nog iets te forceren. De jongelingen, ingevallen voor Silvan Havinga en Patrick Meima, lieten zich een aantal keren op goeie wijze zien maar konden helaas ook het verschil niet maken. Het was Loppersum dat vlak voor tijd een strafschop kreeg. De spits van Loppersum werd op ongelukkige wijze gevloerd door Michael Mulder. Een lichte overtreding die werd bestraft met een strafschop. Het was een buitenkansje voor de Lopsters, die met beide handen werd aangegrepen. Bolt werd de verkeerde hoek ingestuurd en de 1-2 stond op het scorebord. Dit was tevens de eindstand. Een ongelukkige uitslag voor de heren van Noordwolde, die deze mooie dag graag met een driepunter hadden afgesloten. Maar net als de voorgaande 2 seizoenen nog geen punten na de eerste speeldag.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de Pelikanen op het programma. Als de ploeg dezelfde strijdlust op de mat weet te leggen zullen de eerste punten mee gaan naar Noordwolde!
Ondanks de nederlaag van ons vlaggenschip was het een geslaagde dag voor de club. Een dag die met hulp van vele vrijwilligers en sponsoren mogelijk gemaakt werd. Waarvoor dank!

Tags: activiteiten | hoofdveld | VVN1

Voetbalzone.nl - Nieuws