Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde 1 wint thuis van vv Appingedam

VV Noordwolde appingedam
Zaterdag 17 september 2016: Noordwolde 1 - Appingedam 1

Daar was die dan, de eerste overwinning van het seizoen. Na een nederlaag tegen Loppersum en een gelijkspel bij de Pelikanen, kon zaterdag de eerste driepunter van het seizoen genoteerd worden. Het werd een wedstrijd waarin het team wederom nagenoeg niets weggaf en waarin het bij vlagen prima voetbal liet zien. Antonie Buist mocht zich na 90 minuten strijden matchwinner noemen.
VVN1 2016-2017
Op voorhand leek het een schier onmogelijke opgave te worden voor de ploeg van trainer Kamps en assistent Borgman. Vorig seizoen ging de ploeg er in de thuiswedstrijd tegen de Damsters nog met 2-7 af. Dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst zijn, bleek afgelopen zaterdag. Appingedam zag haar belangrijkste speler Vroom vertrekken en dat was goed zichtbaar, Appingedam kon aanvallend geen vuist maken. Al was dat laatste ook te danken aan de solide verdediging van Noordwolde.
Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de thuisploeg zich niet zoals afgelopen jaar naar de slachtbank zou laten leiden.

Het zat vanaf het begin van de wedstrijd goed in de duels en liet prima positiespel zien. De juiste keuzes in de passing werden gemaakt en het kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, het ontbrak alleen aan een zuivere eindpass. In de 23e minuut was het dan toch raak. Antonie Buist werd in het strafschopgebied van Appingedam aangespeeld, hij nam de bal nog een keer mee en prikte het speeltuig voorbij een verdediger en de doelman in het uiterste hoekje. 1-0!
De goal had Noordwolde duidelijk vertrouwen gegeven, want de ploeg begon steeds beter te voetballen en het creŽerde ook nog een aantal behoorlijke kansen. Na een voorzet van Dannick Meima, was het Bart Hollink die volledig vrij voor het doel stond. Laatstgenoemde kon de bal rustig aannemen of inkoppen, maar nam de bal ineens op de schoen. Was de bal er in gevlogen was het een geweldige goal geweest, nu werd het bijna zoeken naar de bal. "Een beetje voetballer schiet zo'n bal gewoon ineens.", zou hij later zeggen. Noordwolde creŽerde nog een aantal mogelijkheden in de eerste helft, waarvan de grootste voor Buist was, maar in twee instanties wist hij het net niet nogmaals te vinden.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft, Noordwolde probeerde de wedstrijd in het slot te gooien, maar hield Appingedam in leven. Appingedam probeerde hun aanvallers te bereiken, maar het schijnt dat de broekjes van de Noordwolde verdedigers hele grote zakken hebben, want daarin verdwenen de aanvallers van Appingedam. Het duurde tot de 75e minuut voordat er weer een grote kans voor de geelhemden genoteerd kon worden. Het was weer Buist die voor de doelman verscheen, maar zijn schot werd in de korte hoek gepareerd. Even later was het Hollink die de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg, maar hij kon niet genoeg kracht meegeven aan zijn schot en weer werd de bal een prooi voor de doelman van Appingedam. Dat de wedstrijd nog steeds niet beslist was mocht een klein wonder heten, maar was ook zeker te danken aan de doelman van Appingedam die een uitstekende wedstrijd keepte. Appingedam kreeg nog 1 mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een corner werd de bal ingekopt en was al voorbij aam doelman Bolt, maar daar was nog Michael Mulder die de bal vlak voor de doellijn kon wegwerken.
Vlak voor tijd was de laatste kans op de 2-0 voor de ingevallen Theo Maats, die na ruim een uur mocht invallen voor de moegestreden Laurens Groeneveld. Na een voorzet vanaf de linkerkant hoefde de routinier alleen maar tegen de bal aan te lopen. Waar iedereen dacht aan een zeker doelpunt, teisterde de bal de onderkant van de lat en sprong terug in het veld. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het laatst en was de blijdschap groot bij Noordwolde en mocht het de 3 punten bij gaan schrijven.
Het was al met al een zeer verdiende overwinning voor de thuisploeg, dat genoeg creŽerde, maar verzuimde de wedstrijd op slot te gooien. Noordwolde stijgt na drie gespeelde wedstrijden naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst. Prettig gegeven is dat de ploeg nauwelijks kansen weggeeft en voor de tweede week achtereen 'de nul' houdt.
Volgende week staat de uitwedstrijd bij vv Niekerk op het programma, be there!

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws