Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde 1 verslaat ook HFC '15

VV Noordwolde 1 HFC 15
Zaterdag 1 oktober 2016: HFC'15 1 - Noordwolde 1

Na de 0-5 overwinning op Niekerk van vorige week, is afgelopen zaterdag ook HFC '15 met ruime cijfers verslagen.
Het leek er in de eerste helft niet op dat dit zou gaan gebeuren. HFC had het betere van het spel en kreeg de betere mogelijkheden.
Op slag van rust counterde Noordwolde toch naar de 0-1 en snel na rust gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot. Dat HFC nog wat terug mocht doen was alleen voor de statistieken.

Noordwolde begon met 1 wisseling in de basiself ten opzichte van de laatste weken, doelman Oltmans verving Bolt, die met een enkelblessure moest toekijken. Het leek er in de eerste helft op dat Oltmans het druk zou krijgen. HFC voetbalde makkelijker en Noordwolde kon geen grip krijgen op de bezoekers. Na een gedwongen wissel aan de kant van HFC al binnen 5 minuten, waren de eerste mogelijkheden voor de gastheren. Eerst was het een voorzet vanaf de linkerkant die te scherp was voor de spitsen, en vervolgens een voorzet vanaf rechts die ternauwernood kon worden weggewerkt. 2 hachelijke momenten voor het doel van Oltmans, die Noordwolde toch wakker zouden moeten doen schrikken, waren niet voldoende om de bezoekers aan het voetballen te krijgen.
Het duurde bijna een half uur voordat Noordwolde haar eerste kans kon noteren, maar een schot van Dannick Meima bezat onvoldoende kracht om de doelman van HFC te verschalken. HFC bleef aandringen richting het doel van Noordwolde, maar verder dan 2 vrije trappen op de rand van de 16 kwamen de Hoogkerkers niet. Vrije trappen die overigens wel erg gevaarlijk waren, 2 maal zeilde de bal vlak over Oltmans maar belandden op het dak van het doel.

Na ruim 40 minuten spelen kwam Noordwolde er eindelijk weer eens gevaarlijk uit. Over de linkerkant werd Buist aangespeeld, die de bal de 16 in bracht, na een leep overstapje van Dannick Meima belandde de bal voor de voeten van Groeneveld die in alle rust een hoek kon uitkiezen en de bezoekers op 0-1 zette! Volledig tegen de verhouding in ging Noordwolde met een voorsprong de kleedkamer in.
Na de rust verscheen er een ander Noordwolde op het veld, duels werden gewonnen, voetballend kwam het er stukken beter uit en dit resulteerde al binnen 5 minuten in een verdubbeling van de score. Silvan Havinga was de maker en lijkt na zijn 2 goals van vorige week weer te weten waar het doel staat.
Een schlemielig moment van de doelman van HFC leidde de 0-3 in. Na een terugspeelbal hield deze de bal te lang aan de voet en zag 2 spelers van Noordwolde op zich af komen. Bart Hollink was het meest doortastend en op het moment dat de keeper zich bedacht dat hij de bal maar eens weg moest schieten zat Hollink er tussen en verdween de bal achter de doelman in de goal. Een blunder van jewelste, die tevens de beslissing in de wedstrijd betekende.
Als de wedstrijd nog niet beslist was, gebeurde dat een kwartier na rust wel. Een kans van HFC leidde een counter van Noordwolde in en na een pass van de ingevallen Maats, was het Havinga die Noordwoldes 4e en zijn 2e van de middag mocht binnenwerken.
Dat de wedstrijd gespeeld was, was ook wel te zien aan het spel van Noordwolde. Ze lieten de teugels wat vieren en werden slordiger. Ook achterin werd er even minder scherp gespeeld en dat leidde zowaar tot de 1-4. Na een pass vanaf de rechterkant dook de spits van HFC volledig vrij op voor Oltmans en schoot de bal simpel onder hem door. Dat was voor HFC het moment om het toch nog maar te proberen. De ploeg liet zien dat het prima voetbal in huis heeft en creerde nog een aantal aardige mogelijkheden. De grootste was voor een invaller, nadat Oltmans de bal niet kon klemmen. De nummer 17 hoefde de bal alleen nog een zetje te geven, maar legde alle kracht die hij bezat in zijn schot, de bal knalde op de onderkant van de lat, van het vangnet welteverstaan.
In de 90e minuut was het slotakkoord voor Maats. Een voorzet van Maats op Havinga leek al een zeker doelpunt te worden, maar Havinga bleek niet zelfzuchtig en legde de bal weer terug op Maats, die kon de bal rustig binnen koppen en de 1-5 noteren. HFC leek nog wat te protesteren bij scheidsrechter Lania, maar deze liet de gastheren nog eenmaal aftrappen en floot direct daarna voor het einde van de wedstrijd.
Wederom een ruime overwinning voor de geelhemden, die nu met 10 punten uit 5 wedstrijden de tweede plaats in 3C bezetten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SC Stadspark op het programma en aansluitend zal het jaarlijkse Oktoberfest in de kantine losbarsten!
Graag tot dan!

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen