VVN 1 - Teaminfo

Noordwolde 1 moeizaam voorbij SC Stadspark

VVNoordwolde 1 Stadspark 1
Zaterdag 11 oktober 2016: Noordwolde 1 - Stadspark 1

Noordwolde 1 heeft haar goede reeks met uitslagen afgelopen zaterdag een vervolg kunnen geven. In een zeer matige eerste helft kwam het op een 0-1 achterstand en had het geluk dat die tussenstand niet hoger was in het voordeel van de stadjers. In de tweede helft wist het de wedstrijd op strijd en wilskracht om te draaien en waren het Dannick Meima en Bart Hollink die de goals voor hun rekening namen.

Het leek er op alsof de heren zaterdag iets te vroeg met hun hoofd bij het Oktoberfest waren en vergaten dat er voor die tijd ook nog gevoetbald moest worden. Stadspark had dan afgelopen week wel met 0-7 verloren van ONR, maar dat betekende niet dat die ploeg zomaar even aan de kant geschoven zou worden. De afgelopen seizoenen wist Noordwolde de thuiswedstrijden tegen Stadspark vrij eenvoudig in winst om te zetten, maar afgelopen zaterdag was dit absoluut niet het geval.
De eerste 5 minuten waren duidelijk in het voordeel van de gastheren, die gelijk probeerde om Stadspark onder druk te zetten en een vroege goal te forceren. Tot grote kansen leidde dit niet, het leverde alleen een schot van Patrick Meima op, die door de doelman van de bezoekers naast gekeken kon worden. Vanaf dat moment kwam de thuisploeg niet meer aan voetballen toe, het won geen duels meer en reageerde bij iedere tweede bal te laat. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers op 0-1 nadat spits Torenbosch de bal onder Martin Oltmans door schoot in de lange hoek. Noordwolde leek het helemaal kwijt. Tekenend voor de eerste helft was een terugspeelbal van Patrick Meima die door Oltmans werd opgepakt. Een zuivere terugspeelbal die door alles en iedereen gezien werd, behalve scheidsrechter Blom, hevige protesten van de spelers van Stadspark ten spijt.
Het zou een wake-up-call moeten zijn voor de heren van Kamps, maar dit bleek niet het geval.

Nog geen 2 minuten na de terugspeelbal was het de back van Stadspark die de bal op het middenveld oppikte en het centrum van Noordwolde in liep. Waar iedereen verwachtte dat hij na een meter of 10 wel eens aangepakt zou worden, mocht hij zomaar doorlopen richting het doel van Oltmans. Een simpele schijnbeweging was genoeg om 3 man het bos in te sturen en de weg naar het doel lag open. Oltmans maakte zijn doel klein en dwong de verdediger om hem heen te lopen, hij dreef hem ver genoeg naar buiten en zorgde dat de verdediger niet in staat was om de bal tussen de palen te werken. Vlak na deze grote kans kwam er een goedmakertje van scheidsrechter Blom voor de terugspeelbal die de leidsman over het hoofd zag. 1 van de spitsen van Stadspark werd goed onder druk gehouden op de weg naar de goal van Oltmans en speelde de bal te ver voor hem uit, Oltmans kon de bal simpel oppakken maar hoorde tot zijn verbazing dat de scheidsrechter hier wl een terugspeelbal in zag. Gelukkig voor de thuisploeg wisten de stadjers zich geen raad met de indirecte vrije schop die ze cadeau kregen.
In de tweede helft stond er een ander Noordwolde op het veld. Voetballend kwam het er niet doorheen tegen het geslepen Stadspark, de bezoekers hielden de poort gesloten. Het moest op strijd gewonnen worden vandaag. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat de gelijkmaker op het bord kwam. Het was Dannick Meima, notabene de kleinste man op het veld, die doelman Schut van Stadspark met een kopbal wist te verslaan. Met nog ruim een kwartier op de klok wist de thuisploeg wat het haar te doen stond, die overwinning moest en zou er komen. Noordwolde voerde de druk nog een beetje op en probeerde de winnende goal te forceren. In de omschakeling bleef het af en toe nog wel spannend, Noordwolde had geluk dat Stadspark dit niet goed uitspeelde. Een afgeslagen bal van Noordwolde werd door Stadspark naar voren gepompt en kwam bij 1 van de aanvallers terecht, die werd door zijn onvermoeibare back gesommeerd de bal bij zich te houden en toen de back over de rechterkant voorbij kwam ontving hij de bal pas in buitenspelpositie en kon hij weer zijn oorspronkelijke positie innemen.
5 minuten voor het einde van de wedstrijd dacht iedereen dat Noordwolde op 2-1 zou komen nadat Ewoud Boersema een voorzet vanaf rechts mocht inkoppen, zijn kopbal ging richting het uiterste hoekje maar belandde op de paal. In de 90e minuut kwam uiteindelijk toch de verlossende treffer. Bart Hollink kreeg de bal net binnen het strafschopgebied voor zijn voeten. Hij draaide bij zijn directe tegenstander vandaan en produceerde een slap rollertje, die precies de juiste richting en nog maar net genoeg snelheid had om doelman Schut het nakijken te geven. Een explosie van vreugde aan de kant van Noordwolde was het gevolg, want goed was het niet, maar het bleek uiteindelijk toch genoeg voor de vierde overwinning op een rij.
Na deze moeizame overwinning kon het vizier eindelijk op het Oktoberfest dat ging losbarsten. In lederhose en met grote pullen bier en broodjes braadworst werd de overwinning gevierd. Stadspark had zich hier schijnbaar ook op verheugd, want ondanks de late nederlaag verscheen een groot gedeelte van de bezoekers ook in lederhose ten tonele en vierde het feestje mee, complimenten!

Volgende week staat de uitwedstrijd in en tegen Veenhuizen op het programma. Een rechtstreeks gevecht om de tweede en misschien wel de eerste positie. Noordwolde en Veenhuizen delen met 13 punten de tweede plaats, op slechts 3 punten van koploper Loppersum. Er zal om 14.30u afgetrapt worden, be there!

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws