webmaster-email1
Wedstrijden-zwart
Leiders-zwart
Trainingen-zwart
VVN1
VVN2
VVN3
VVN35
VVN Dames
JO19-1
JO17-1
JO15-1
JO13-1
JO13 2
JO11-1
JO11-2
JO9-1
jo8 1 geel
KNVB
VI-matchcenter
lid worden1
VVN-webshop
Bedum Skills
fc groningen
junior club fc groningen

Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde 1 speelt gelijk in Veenhuizen

VV Noordwolde 1 Veenbhuizen
Zaterdag 15 ktober 2016: Veenhuizen 1 - Noordwolde 1

Noordwolde mocht zaterdag op bezoek bij Veenhuizen, de ploeg waarmee het de tweede plaats in de derde klasse C deelde. In de eerste helft was het Noordwolde dat de bovenliggende partij was, maar in de tweede helft nam Veenhuizen het initiatief over. Noordwolde sprong slordig om met de kansen die het creerde en het mocht van geluk spreken dat ook Veenhuizen het vizier niet op scherp had. Over het geheel gezien mogen beide ploegen tevreden zijn met een punt.

Nadat scheidsrechter Brinkman uit Drachten het eerste fluitsignaal had laten klinken werd duidelijk dat Veenhuizen gelijk wilde laten zien dat er geen punten gehaald konden worden in het gevangenisdorp, met drie overtredingen al in de eerste minuut van de wedstrijd was de toon gezet. Noordwolde leek hier niet van onder de indruk en kon in de derde minuut haar eerste mogelijkheid noteren, het schot van Antonie Buist mistte echter genoeg kracht en kon worden gekraakt door Veenhuizen. De thuisploeg schakelde vervolgens snel om en probeerde het met een schot van afstand. De bal leek een makkelijke prooi voor doelman Oltmans, maar deze liet de bal van zijn borst stuiteren, Mulder was als eerste bij de bal en kon opruimen, gevaar geweken.
Het veldoverwicht was in de eerste helft duidelijk voor de bezoekers, die tot aan de 18e minuut een aantal kleine mogelijkheden kregen. In die 18e minuut leek de 0-1 op het bord te komen toen Buist een 100% kans kreeg.

Het was Ewoud Boersema die over de linkerflank een rush van zeker 60 meter in de benen had, zijn voorzet belandde voor de voeten van Buist die de bal voor het inschieten had, zijn schot werd echter geblokt en werd verwerkt tot corner. Uit die corner kwam de bal voor de voeten van Hollink die zich probeerde te ontdoen van zijn directe tegenstander, in het duel liet hij zich in de ogen van scheidsrechter Brinkman te makkelijk vallen en verdiende Noordwolde geen strafschop. Het momentum lag bij Noordwolde en het wachten leek op de voorsprong. Havinga had die voorsprong in de 24e minuut ook op zijn schoen. Veenhuizen probeerde de bal achterin weg te werken maar de bal belandde op het hoofd bij Dannick Meima, die kopte de bal achter de verdediging en Havinga kon vrij richting de goal, zijn schot belandde in de korte hoek op de paal en stuiterde terug in de voeten van Boersema wiens schot vanuit de tweede lijn geblokt kon worden door Veenhuizen.
Na een half uur spelen werd de rechtsbuiten van Veenhuizen de diepte in gestuurd door een van de middenvelders. Hij liep makkelijk bij Vos vandaan, van wie snelheid niet zijn kracht is, en kon naar binnen snijden richting Oltmans. Waar iedereen dacht dat hij dit buitenkansje wel zou verzilveren, durfde hij dit niet aan een legde de bal terug op een inkomende medespeler die zich hier ook geen raad mee wist. Op zich ook knap, om van een honderd procent kans, een zestig procent kans te maken. In het restant van de eerste helft golfde het spel wat op en neer en kregen beide ploegen nog wat kleine mogelijkheden om de tegenstander pijn te doen, maar verder dan een paar schoten uit de tweede lijn die allemaal ruim over of naast gingen, kwamen beide ploegen niet.
In de tweede helft was het spelbeeld 180 graden gedraaid, waar Noordwolde in de eerste helft een hoop kansen kreeg was het Veenhuizen dat die kansen na rust kreeg. In de 49e minuut mocht Veenhuizen vlak over de middenlijn een vrije trap nemen, een bal die lukraak naar voren gepompt werd leek een makkelijke prooi voor Oltmans te worden, de bal hield echter zoveel hoogte dat Oltmans de bal ternauwernood over de lat kon werken. Uit de corner die volgde leek Noordwolde er snel uit te kunnen komen, maar de ploeg speelde dit zo slecht uit dat de bal vrij snel weer in het bezit van Veenhuizen was. Een paar minuten later was het de aanvoerder van Veenhuizen die de bal op links aangespeeld kreeg een Dijkstra opzocht, Dijkstra werd op het verkeerde been gezet en gleed uit, gelukkig voor Noordwolde was het Vos die de voorzet kon wegkoppen.
Noordwolde kwam bijna niet meer van haar eigen helft af en als het er af kwam kon het de bal voorin niet voldoende vasthouden om aansluiting te krijgen. Het was voor trainer Kamps het sein om te wisselen. Hij bracht Maats voor Buist en posteerde de routinier in de punt van de aanval in de hoop dat deze de bal wl kon vasthouden en de ploeg weer haar eigen spel kon gaan spelen. Het leverde niet direct het gewenste resultaat op voor de bezoekers, want het was weer Veenhuizen dat twee keer gevaarlijk kon worden. Het was eerst Dijkstra die reddend moest optreden toen de spits van Veenhuizen nagenoeg vrij voor Oltmans verscheen en 2 minuten later was het Mulder die een bal vlak voor de lijn wist op te ruimen.
Veenhuizen nam meer en meer het heft in handen en vooral op het middenveld was de thuisploeg scherper. Reden voor Kamps om zijn tweede wissel te brengen, Wijnstra kwam in de ploeg voor Groeneveld. Wijnstra nam de positie van Maats in de aanval over, Maats ging op zijn vertrouwde plekje op het middenveld spelen. Noordwolde begreep dat er een schepje bovenop gedaan moest worden en kreeg zowaar weer eens een mogelijkheid. Havinga werd aangespeeld door Maats en draaide goed bij zijn tegenstander vandaan, met een goeie steekbal stuurde hij Wijnstra de diepte in, het schot van Wijnstra mistte echter de juiste richting en verdween ruim over het doel.
De grootste kans van de wedstrijd kwam zon tien minuten voor het einde op naam van Havinga. Na een lange rush van Wijnstra over de linkerflank, bezorgde deze de bal bij de volledig vrijstaande Havinga. Havinga hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen om de voorzet tot een doelpunt te promoveren, maar hij nam de bal aan en gaf de doelman van Veenhuizen de kans om zijn doel klein te maken, het resultaat was slechts een corner voor Noordwolde. In het restant van de wedstrijd probeerden beide ploegen het nog wel, maar echt grote kansen werden er niet meer gecreerd.
Uiteindelijk was het gelijke spel een prima verhouding van de wedstrijd, al had het ook zomaar 2-2 of 3-3 kunnen zijn. Noordwolde de betere ploeg in de eerste helft en Veenhuizen de betere in het tweede bedrijf. De ploegen behouden hun gedeelde tweede plaats in 3C, maar zagen concurrent HFC '15 wel naderen tot 1 punt. Koploper Loppersum speelde niet, maar kan volgende week haar voorsprong vergroten tot 5 punten, het moet dan wel winnen van ONR.

Volgende week geen competitiewedstrijd op het programma voor Noordwolde, maar een bekerwedstrijd in de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi. Velocitas zondag 1 zal op het sportpark in Noordwolde de tegenstander zijn. Er wordt niet zoals gebruikelijk om 14.30u afgetrapt, maar om 16.00u. Be there!


Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

 

Voetbalzone.nl - Nieuws

Laatste VVN-berichten

Team Menu
VVN 1 - Teaminfo

Leider(s):


Trainer:

  • Bennie de Jong
    06-23550657

Assistent-trainer:

  • Jorrit Borgman
    06-21193225

Trainingstijden:

Leden:

Benjamin van Aurich
Piet Kersten
Jorrit Dijkstra
Ewoud Boersema
Patrick Meima
Dannick Meima
Laurens Groeneveld
Bart Hollink
Antonie Buist
Jesse Hijlkema
Silvan Havinga
Ruben Rutgers
Peter Laning
Joram Wijnstra
Michael Mulder

Zie trainingsschema


Jarigen - GEFELICTEERD !
 
Binnenkort !
Geen evenementen
Het weer in Noordwolde
Buienradar 1
Buienradar 2