webmaster-email1
Wedstrijden-zwart
Leiders-zwart
Trainingen-zwart
VVN1
VVN2
VVN3
VVN35
VVN Dames
JO19-1
JO17-1
JO15-1
JO13-1
JO13 2
JO11-1
JO11-2
JO9-1
jo8 1 geel
KNVB
VI-matchcenter
lid worden1
VVN-webshop
Bedum Skills
fc groningen
junior club fc groningen

Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde 1 op dreef tegen Helman

VV Noordwolde 1 Helpman
Zaterdag 29 oktober 2016: Noordwolde 1 Helpman 1

Omdat vaste verslaggever Roelof een weekendje Londen had geboekt, heb ik na jaren van afwezigheid maar even weer de pen ter hand genomen om u op de hoogte te houden van de verrichtingen van ons eerste elftal.
Vandaag stond de competitiewedstrijd in ronde 8 op het programma. Een thuiswedstrijd tegen het onderaan in de competitie bungelende Helpman. Noordwolde staat op een prachtige tweede plek en er viel vandaag wel iets te winnen. Koploper Loppersum moest in Glimmen tegen de plaatselijke club aantreden en mochten zij verliezen dan konden wij bij winst zelfs aanspraak maken op een periodetitel.
Echter was dat uiteraard niet het belangrijkste deze zonnige zaterdagmiddag. Er moest gewoon gewonnen worden. Maar dat bleek in de eerste helft niet zo makkelijk als dat de spelers van Noordwolde van te voren hadden bedacht. Een helft met zeer rommelig soms ongeconcentreerd spel. Middenvelders deden niets anders dan gaten dichtlopen (wat vaak niet lukte) en een goede aanval van Noordwolde zat er in het eerste kwartier dan ook niet in.

Een ingooi voor Noordwolde ter hoogte van de 16 meterlijn werd zo slecht uitgevoerd dat Helpman heel simpel de bal op kon pakken en een uitbraak over de rechterkant kon aangaan. Verdedigers van Noordwolde konden een serieuze doelpoging verhinderen door er de bal over de zijlijn te tikken. Een ingooi volgde en een speler van Helpman kon zelfs op ons doel schieten. Keeper Martin leek de bal simpel te kunnen redden maar een "grabbelsituatie" was het gevolg. Gelukkig geen goal voor Helpman.
Even later dan toch de eerste serieuze kans voor Noordwolde. Een vrije trap genomen door Jorrit werd door Silvan goed op goal geschoten, de keeper echter kon nog net met zijn voet de bal keren, maar in de rebound kwam de bal terecht voor de voeten van Dannick, die hard uithaalde en zo de 1-0 op het scorebord kon laten zetten. Daarna probeerde Noordwolde met man en macht om deze mooie score te verdubbelen. En even leek dat een kleine 10 minuten later ook te gebeuren. Een vrije trap van Dannick werd prima richting het hoofd van Marco gestuurd, maar die kon net niet bij de bal.
Helpman liet heel af en toe wat zien, maar toch bleef Noordwolde de bovenliggende ploeg. Na een half uur spelen kreeg Helpman even over de middellijn op de linkerkant een vrije trap toegekend. Deze werd snel over de gehele breedte van het veld op hun rechtsbuiten gelegd. Deze speler stond volledig vrij en wist met een hard schot onze keeper te passeren. En dan staat er toch ineens een 1-1 stand op het bord. De rest van deze (toch wel saaie) eerste helft kreeg Noordwolde nog een paar kleine kansjes om nog voor de rust een voorsprong af te dwingen. Echter leverden een mooi een-tweetje tussen Ewoud en Dannick niets op evenals een kopbal van Theo (op het dak van het doel) en een vrije trap van Dannick (slecht schot naast).
Vlak voor rust kreeg ook Helpman nog een kans. Een hoge voorzet werd door Ike weggestompt maar kwam pardoes voor de voeten van de spits van Helpman. Gelukkig voor ons ging het schot naast.
Ik had pen en papier al opgeborgen (voor mijn gevoel was het allang tijd voor de thee), maar zag Silvan nog een honderd procent kans missen. Hij veroverde eerst prima de bal, zag de keeper te ver voor zijn goal staan en wilde met een simpel schot de bal in het vijandelijke doel schoppen. Echter was zijn schot zo slecht dat de keeper van Helpman, die een sprintje trok richting zijn doel, de bal gemakkelijk kon tegen houden.
De tweede helft was stukken beter. Niet alleen qua voetbal, maar ook qua positie van uw verslaggever. Ik had me namelijk nu andere kant van het veld geposteerd. En dat scheelde echt een jas qua temperatuur. Ik had me nog maar net genstalleerd en kon meteen een aantekening maken. Want het was Theo die in de 48e minuut een laag hard schot afvuurde en dat betekende 2-1. Daarna probeerde Noordwolde om deze voorsprong uit te breiden, maar alle aanvallen strandden in de handen van de keeper van Helpman.
Na een kwartier bracht trainer Roy twee frisse spelers binnen de lijnen ten koste van Ewoud (die in de eerste helft een blessure aan zijn knie opliep) en Laurens. Bart en Joram kwamen voor hen in het veld. Bart (die vanwege een handblessure op de bank was begonnen) kwam op zijn eigen vertrouwde plekje te spelen. Joram (die vorige niet onverdienstelijk speelde) mocht de voorhoede aanvullen. Het spel van Noordwolde ging veel beter lopen. Toch kon Silvan in de voorhoede niet veel kansen produceren. Slechte aannames leidden tot gestrande aanvallen. En inderdaad als de spitsen het dan niet lukt, hebben wij altijd nog onze verdediger Marco. Een hard schot van Patrick werd gekeerd, maar in de rebound was het Marco die de bal nog net over de keeper heen kon schieten en de stand comfortabel op 3-1 kon zetten.
Daarna was het Joram, die hard werkte en een paar goede kans kreeg om te scoren op te hogen. In tien minuten liet hij zich drie keer goed zien. In de 65e minuut ging zijn schot voorlangs. Even later veroverde hij wederom de bal en vertrok richting de goal van Helpman. Deze keer echter kon de keeper nog net redding brengen. En in de 75e minuut leek deze situatie gewoon nog een keer te gebeuren. Weer kreeg Joram een mooie gelegenheid maar weer redde de keeper van Helpman. Joram gaf niet op en kreeg een minuut later nog een kans. Een corner van Antonie werd in eerste instantie weggewerkt door de verdediging van Helpman, maar belandde voor de voeten van een Noordwolde speler, die de bal weer keurig bij Antonie afleverde. Die bracht vervolgens de bal weer voor het doel en Joram kreeg een kans om met heeft hoofd te scoren. Zo was het steeds Noordwolde dat in deze fase van de wedstrijd liet zien waarom ze op een tweede plek staat. Met nog tien minuten te spelen mocht Jesse Hylkema zijn officile debuut maken voor het eerste. Hij kwam er in voor Silvan die het deze wedstrijd niet gelukt was om te scoren. Zou dat Jesse dan wel lukken?
Gelukkig kreeg de hardwerkende Joram in de 85e minuut dan eindelijk loon naar werken. Niet drie keer is scheepsrecht maar vier keer voor Joram. Met het hoofd wist hij dan toch de keeper van Helpman te passeren, 4-1.
De wedstrijd werd vanaf dat moment plichtmatig uitgespeeld. Toch moest de mooiste goal nog komen. En die kwam op naam van (jawel hoor) debutant Jesse. Een geweldig schot over de keeper heen en zo mocht Noordwolde de vijf op het scorebord zetten.
Conclusie: een saaie eerste helft en een goede tweede helft leverden ook vandaag de volle winst op. Loppersum won zijn uitwedstrijd tegen Glimmen met 6-2 en zo ging de periodetitel aan onze neus voorbij. Maar niet getreurd het seizoen duurt nog lang. En ook vandaag liet Noordwolde zien dat ze samen een geweldig team vormen waar trainer Roy zeker trots op kan zijn.

De razende reporter


 

Voetbalzone.nl - Nieuws

Laatste VVN-berichten

Team Menu
VVN 1 - Teaminfo

Leider(s):


Trainer:

  • Bennie de Jong
    06-23550657

Assistent-trainer:

  • Jorrit Borgman
    06-21193225

Trainingstijden:

Leden:

Benjamin van Aurich
Piet Kersten
Jorrit Dijkstra
Ewoud Boersema
Patrick Meima
Dannick Meima
Laurens Groeneveld
Bart Hollink
Antonie Buist
Jesse Hijlkema
Silvan Havinga
Ruben Rutgers
Peter Laning
Joram Wijnstra
Michael Mulder

Zie trainingsschema


Jarigen - GEFELICTEERD !
 
Binnenkort !
Geen evenementen
Het weer in Noordwolde
Buienradar 1
Buienradar 2