Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Bekeravontuur van Noordwolde 1 eindigt in Nieuw-Buinen.

KNVB Beker VV Noordwolde1 VVN1
Dinsdag 7 maart 2017: Nieuw Buinen 1 - Noordwolde 1 (Beker)

Afgelopen dinsdag vertrokken we met een volle bus naar de bekerwedstrijd in de achtste finale van het district Noord. Net als heel vroeger vertrokken vanuit Zuidwolde, bij cafe Vaatstra . De selectie was compleet en rond kwart voor zes vertrokken we naar de eersteklasser.  Na ongeveer 17 rotondes kwamen we aan op het schitterend sportcomplex.
Over de club, opgericht in 1918, werden we door een echte clubman bijgepraat.
Dit complex was ook mogelijk gemaakt door veel zelfwerkzaamheid van de supporters ! Het zag er geweldig uit en  natuurlijk voor onze jongens een mooie ambiance om hier een avondwedstrijd te mogen spelen.

Bij het begin van de wedstrijd waren  het vooral de Noordwolde-ultras, die met veel vuurwerk en geluid er een echt sfeertje van maakten !! Ondertussen waren er ook nog tientallen supporters van Noordwolde  met auto’s aangekomen op de Buunerdrome.

Maar wie was nu onder de indruk van wie…. In het begin was het een gelijk opgaande strijd, waar het tempo van Nieuw-Buinen niet bijster hoog lag en Noordwolde er “gretig inging”. Door een goede actie van Joram werd Silvan bereikt en die maakte zijn naam als goaltjesdief waar, want met een lage schuiver in de korte hoek werd ook de keeper verrast. Laurens had nog een mogelijkheid om er 0-2 van te maken ; aan de andere kant kwamen we goed weg bij een schot op ons doel  , dat net kon worden omgebogen in een corner. De thuisclub werd ook gretiger en dat resulteerde , vlak voor de pauze, in de gelijkmaker. Altijd een vervelend moment om zo de rust in te gaan.

Na de pauze begonnen we met dezelfde elf en toen bleek, dat een overtreding tegen Hateboer zwaar genoeg was voor een penalty. Deze werd benut en daarna werd de thuisploeg sterker. En daarbij heeft men natuurlijk een spits ( Koen  Hateboer ), die zo sterk aan de bal is, en  met zulke mooie passjes strooit, dat er die avond voor onze verdediging niet veel eer kon behaald… De inzet was er niet minder om !

Uiteindelijk liep Nieuw Buinen uit naar 6-1 en ook onze wisselspelers konden dar geen verandering in brengen. Een verdiende overwinning, al hoopten na het eerste halfuur op meer…..

Na de wedstrijd gingen onze spelers met applaus van het veld af !!

Al met al kon de derdeklasser Noordwolde de bekerstunt tegen Gorecht niet vervolgen met een stunt tegen een andere eersteklasser.

Petje af voor de inzet en de prestatie  van onze selectie en de trainersstaf  !!! Het is natuurlijk geweldig, dat Noordwolde in dit bekeravontuur zo ver is gekomen. Uniek voor een derdeklasser, die het in de competitie ook al goed doet .

Op de terugweg werden we van een “natje”  voorzien , dankzij een sponsor !!

En..  Noordwolde is nog meer op de kaart gezet, want TV Drenthe maakte een reportage en het Dagblad van het Noorden maakte er ook een mooi verslag van. En de Ommelander Courant mocht niet ontbreken.

Succes verder in de competitie !!

Tags: beker | VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws