Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Gejaagd door de wind..

VV Noordwolde
Zaterdag j.l. was het wederom “matchday “in Noordwolde. Het eerste en het tweede speelden thuis en daarna was het Oktoberfest !
In ons tweede elftal speelt dit jaar behoorlijk veel routine en dat vertaalt zich ook naar de verrichtingen op het veld. Een paar spelers komen van het eerste , een paar jongens zijn er bijgekomen en dat maakt het tweede tot een ruime selectie. Voeg daarbij dat ook de trainer is gebleven en het gaat tot dusver boven ( of naar.. ) verwachting.

Zaterdag waren de reserves van de Heracliden op bezoek. Met een 1-0 ruststand werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen. Scheidsrechter Menno kweet zich goed van zijn taak. En deze overwinning betekende een gedeelde eerste plaats. Met 15 uit 5 wordt de bovenste plaats gedeeld met Mamio 3.

In de rust kwam voorzitter Jan Huisman met de fiets aan op het complex. Eenmaal binnen verzuchtte hij : Wat een wind ( hij moest er dus tegenin fietsen ).

Op het hoofdveld kon vandaag wel door het eerste worden gevoetbald; tegen Appingedam werd het veld op het laatste moment nog afgekeurd door de scheidsrechter. Ook deze scheids keurde het veld en er kon gevoetbald worden. Het bleek wel een glad veld te zijn.
ONR had de vorige week tegen Appingedam met 4-2 gewonnen en Noordwolde kon tegen een kampioenskandidaat, HFC, de eerste helft goed meekomen. Maar in die tweede helft bleken de Hoogkerkers een maatje te groot.
Of deze uitslagen een rol speelden, weet ik niet, maar Noordwolde begon gedreven aan de wedstrijd. Er werd direct druk op de bal gezet en ONR had moeite om tot aanvallen te komen . Het was Jorrit Dijkstra, die een met een fraaie kopbal de score opende en , gejaagd door de wind, kon hij ook de 2-0 aantekenen. De sturm und drang ging door en Bart kon de score verdubbelen. ONR kroop langzamerhand uit haar schulp en kon via hoekschoppen gevaar stichten. Maar door de prima concentratie en inzet kon met 4-0 worden gerust.
Er stond een ander Noordwolde dan de vorige week, maar ook een ander ONR dan het vorige seizoen. Wat ik begreep waren er liefst 9 selectiespelers vertrokken . Maar goed, wij hebben dat ook eens meegemaakt in een winterstop ( volgens mij gingen er toen 6 spelers weg)en na de winterstop begonnen we met een overwinning tegen Glimmen.
Na de rust had ONR windvoordeel. Maar voordat iedereen terug was op het veld had Jesse er al 5-0 van gemaakt. ONR deed wat terug door een schot van Camiel Gerlach. Kilometervreter Dannick maakte het verschil weer tot 5 en geplaatste schoten van Sander Postma en Bernd Voerman leidden tot 6-3. Het slotwoord was voor Jesse, die zijn snelheid combineert met inzicht en voor de eindstand 7-3 zorgde.
Trainer Bennie de Jong wisselde met nog ongeveer een kwartier te spelen drie spelers en onder andere Michael Mulder kon wederom zijn speelminuten maken. Deed hij dat de vorige met een hopeloze achterstand, tegen ONR was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Hartstikke mooi natuurlijk, dat Michael al weer zover is na die heel vervelende en heftige periode !!
Het jonge team van Bennie de Jong heeft zichzelf en de supporters vandaag een hele goede dienst bewezen !!

Op naar het Oktoberfest in de kantine, oftewel een andere derde helft. Vele heren en ook dames hadden een ander tenue aangetrokken en ook de trainer moest er aan geloven. Voorzien van pruik en wit shirt met een Duitse naam achterop kon hij niet achterblijven, vond Dannick . PROST !!
En het bleef nog lang onrustig in Noordwolde....
Soms staat het stoplicht op rood, dan weer op groen
Bij de vv Noordwolde is altijd wat te doen

Tags: oktoberfest | VVN1 | VVN2 | wedstrijdverslagen