Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Van Lederhosen naar Knickerbockers

VVNoordwolde knickebockers
Noordwolde wint verrassend in Groningen
Na de derde helft van de vorige week kon het eerste proberen om die lijn door te zetten tegen een op papier sterkere tegenstanders.
Antonie was terug van een “trainingskamp” op een zuidelijk eiland, Michael ging met het tweede mee en Dannick was geblesseerd.

VVNoordwolde TKB1Op het uiterst gezellige sportcomplex in Paddepoel zou je kunnen genieten van een spannende wedstrijd. Een wedstrijd die voor Noordwolde wat laat op gang kwam. Het spel golfde wat op en neer en na en noodzakelijke overtreding van Marco, rand 16, werd het met een bekeken vrije trap over het muurtje zomaar 1-0. De stadjers drukten toen door en na een voorzet van rechts kon TKB de voorsprong verdubbelen. Daarna kroop Noordwolde uit haar schulp en was minstens gelijkwaardig. Uit een vrije trap van links kon Bart de bal precies op Marco mikken, die de bal geplaatst voor het doel terug kopte en de slimme Jesse kon beheerst inkoppen. Het bleef gelijk opgaan, dreiging van beide kanten, maar door een handsbal van een verdediger van TKB , binnen de 16, kon Silvan aanleggen voor de gelijkmaker. De keeper zat in de goede hoek, maar zoals zo vaak : als een strafschop goed wordt genomen, is hij onhoudbaar. Twee tegen twee met de rust en dat was een mooi uitgangspunt voor de tweede helft. Die , vond ik, was van een hoger niveau dan de eerste.

TKB combineerde wat beter, maar Noordwolde stond als een huis. En met onze snelheid voorin is er altijd dreiging. Het mooiste doelpunt van vanmiddag ( of is dat te chauvinistisch ) kwam van het hoofd van Bart die een voorzet , teruggelegd door Jesse naar Patrick, fraai afrondde. TKB nam daar geen genoegen mee natuurlijk en stuurde hun langste man mee naar voren. Keeper Bejamin had een paar goede rddingen. Door het 100% “bij de les zijn” van het hele team lukte het TKB niet om de 3-3 binnen te schieten. Aan de andere kant kreeg Noordwolde ruimte om te plagen met tegenstoten en dat was minstens zo gevaarlijk. Bennie wisselde de moegestreden Silvan, die vlak daarvoor een rush niet zag beloond. Antonie was zijn vervanger. Het bleef bij de 2-3 overwinning. Het stond goed vanmiddag bij dit jonge team, waar ook Piet verdienstelijk speelde op de rechtsback plaats ( zonder anderen tekort te willen doen natuurlijk !! ).
Kortom : een voetbalmiddag die voor Noordwolde niet goed begon, maar wel heel goed eindigde .

O ja, de derde helft begon nu in voetbalbroek op het veld. Met een rondje van Jakob kon begonnen worden bij de dugout.

Zaterdag 11 november komt Appingedam nog een keer naar Noordwolde. De vorige keer , op 7 oktober, werd de wedstrijd op het laatste moment afgelast. Alvast succes !
En we bekeren ook nog binnenkort tegen VEV ’67 uit Leek. Maar dat kan niet in Noordwolde, want het wordt een avondwedstrijd.

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws