Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Bliksemstart Noordwolde teveel voor ONR

VVNoordwolde Smart Logo.ORG
Zaterdag 17 maart 2018: ONR 1 - Noordwolde 1

Zaterdag 17 maart . Noordwolde speelde uit tegen ONR.
Op de site van ONR zou de herkeuring aan het eind van de morgen plaatsvinden, want het had ’s nachts gevroren.
De ochtendwedstrijden waren al afgelast. Het zou toch niet zo zijn, dat Noordwolde nog verder achterop komt met de wedstrijden.
Gelukkig kon de wedstrijd doorgaan. Op een volgens mij goed bespeelbaar veld kon Noordwode proberen om de goede overwinning tegen TKB te herhalen tegen ONR. Een paar jaar geleden nog een sterke en ook betere tegenstander. Dit seizoen vlot het nog niet echt en dan hoor je na de pauze: “Hoe staat Boerakker ervoor vandaag ?” Want ONR staat op de 13de plaats. Boerakker stond toen achter met 0-2 tegen Niekerk.

En daar was ook alle reden toe. Noordwolde kon rusten met een 0-4 voorsprong. Met windvoordeel schoot men heel goed uit de startblokken. In de eerste fase leek het wel : alle ballen op Dannick. Die heeft zich die helft heel goed kunnen uitleven en was een plaag voor de verdediging en de keeper. Uit zijn corner was het de keeper, die zo ongelukkig was om de bal in het eigen te stompen. Een paar minuten later werd een schot niet goed verwerkt en kon Silvan de 0-2 binnentikken. Aan de kant werd al gesproken over dubbele cijfers. Na deze schok kwam ONR iets beter in hun spel, maar Noordwolde bleef de betere ploeg. Uit een mooie dieptepass kon Dannick alleen op de keeper aflopen en beheerst scoren. De keeper van ONR kwam wel beter in de wedstrijd, maar het kwaad was al geschied. Dezelfde Dannick maakte ook de 0-4.
In de loop van de eerste helft kwam Marco IJzer ook nog even buurten aan de lijn. Hij promoveerde met Noordwolde naar de derde klas in 2009 en was ook trainer van ONR. Dus hij kende niet veel spelers van het huidige eerste. Zelf niet meer actief als trainer , maar nog steeds alles wel volgen.
De weinige toeschouwers, voorstelbaar met dit extreme weer in maart, konden na de pauze zien, dat ONR wel meer dreiging in huis had. Bij Noordwolde maakte Rene de Vries zijn opwachting en deed dat degelijk ! Noordwolde bleef attent achterin en kon voorin regelmatig nog voor gevaar zorgen. De eindstand werd door Ewout bepaald, die uit een mooie aanval op rechts de bal beheerst kon intikken ( zoiets als de Vrij afgelopen donderdag ) !
Kortom :Een mooie teamprestatie van de 14 spelers , terecht drie punten in de knip en snel naar de warme kachel ( voorstel van Jakob.. ).
En 17 maart is het St Patrick’s day, maar vandaag was het ook de dag van zijn broer, dus Dannick’s day.
Dinsdagavond de inhaalwedstrijd in Appingedam en zaterdag de thuiswedstrijd tegen de koploper HFC 15. Misschien kan dan wel weer de zomerjas aan .

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws