Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Zonnige zaterdag zonder zege....

VVNoordwolde
Afgelopen zaterdag speelde Noordwolde onder prima weersomstandigheden de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887. Op de Esserberg had Noordwolde de promovendus verrast en gezien het spel van de stadjers waren ze niet van plan om nog een keer van Noordwolde te verliezen. Het was die zaterdag een brok onverzettelijkheid, die vaker te zien is bij niet-stadse clubs... Het begin was voor Noordwolde (ook nu weer niet compleet door werk van Antonie ne Patrick Meima ) Gaandeweg kwam Be Quick beter in haar spel en uit misschien de eerste de beste counter liet Gerrit Vos de man van het scorebord de 0-1 “aantekenen”. Ook Noordwolde bleef er voor gaan en was zeker gelijkwaardig. Nog in de eerste helft werd gewisseld en kwam Joram in her veld voor Ruben. Ook de snelle spits merkte dat het vandaag moeilijk zou worden tegen de reeds genoemde onverzettelijkheid. De rust ging in met een 0-1 achterstand.

Daarna bleef Noordwolde drukken en hoopte Be Quick op een snelle counter. Net op het moment dat ik zei : “Ze kunnen nog drie dagen doorvoetballen, maar Noordwolde zal niet scoren” was Bart Hollink zo alert om uit een hoekschop de gelijkmaker binnen te koppen. Mooi toch om zo ongelijk te krijgen . Daarna een bijzondere situatie: keeper Benjamin maakte wel of niet een overtreding tegen een aanvaller in de 16 en die viel en de bal was los. De scheids floot niet en Benjamin wachtte een paar tellen, totdat de scheidsrechter wel floot, voor een penalty. Het leek net of de scheids wachtte tot er een bericht in zijn “oortje” kwam .... Maar dit is amateurvoetbal op derde klas niveau, dus geen “oortje” bij invaller grensrechter Peter Laning....... Verwarring en onbegrip bij Noordwolde en vele mensen langs de lijn. Tom Warmels liet de keeper kansloos en dat was een minuut na de gelijkmaker ( de eerste minuut na een doelpunt blijft altijd opletten geblazen ). De trainer liet daarna 1op 1 spelen en dirigeerde Jorrit Dijkstra naar voren. Dat gaf wel meer dreiging, maar Be Quick gaf geen krimp. Het betekende natuurlijk wel, dat het team van trainer van der Berg meer kansen had en die kregen ze ook. Uit een van de aanvallen lukte het de rots in de branding Marco niet om al vallend de bal onder controle te krijgen. Hierdoor had invaller Stephan Christophi vrije doortocht naar het doel en dat betekende de genadeklap. Dat was vlak voor het einde en gelukkig stond de keeper nog een zekere treffer in de weg en ook Joram kon een 100% kans verijdelen. Kortom: het zat er jammer genoeg niet in vanmiddag !! Peter, nog bedankt voor het overnemen van de vlag van de afwezige Tjaart !!
Foto’s van deze wedstrijd , gemaakt door Siena Oosterbeek, staan op facebook .
De week daarvoor lukte het uiteindelijk om te winnen tegen SC Stadspark. Toen had Noordwolde de onverzettelijkheid door met het “afjagen” de achterstand goed te maken. Met een 3-4 overwinning haalde Noordwolde een heel goed resultaat.
En dan deze week : twee keer tegen Niekerk. Dinsdag in Niekerk en zaterdag in Noordwolde. En als er 1 bij Niekerk Noordwolde kent is het wel de trainer Roy Kamps . Roy voetbalt trouwens ook weer en bij Eenrum hoopt hij kampioen te gaan worden ! De vorige week een mooie actiefoto in de Ommelander Courant.

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws