Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Drie J’s scoren in Niekerk

VV Noordwolde 1 Niekerk
Nou, dat was dus Niekerk uit!
Afgelopen dinsdag speelde Noordwolde de eerste van de twee wedstrijden tegen Niekerk deze week. Noordwolde was completer dan zaterdag, want Antonie en Patrick Meima waren er nu wel . En Bert was bereid gevonden om als grensrechter op te treden.
En wat voor een wedstrijd zagen we ! De vonken vlogen er vanaf. Op het kunstgrasveld, wat een tapijt leek, leek het wel of deze ondergrond een vliegend tapijt werd. Ik denk dat de trainer van Niekerk eerst Noordwolde wilde laten uitrazen om daarna toe te slaan. De eerste J, Jasper Siepelinga, kon na ruim 20 minuten de 1-0 aantekenen. Volgens supporters de beste man bij het team van Roy Kamps. Even daarvoor leek het er niet op, want na een overtreding was bij hem verzorging nodig. Blijkbaar was het een wonderspons van de verzorger, want bij vlagen was deze middenvelder niet te houden. De 2-0 leek in de lucht te hangen; vlotte combinaties op het middenveld en soms de lange bal hanteren waren de kenmerken van een attractieve wedstrijd. En Noordwolde dan ? Minstens zo gevaarlijk bij vlagen en het doelpunt vlak voor de rust was mede te danken aan de voorkoppende Marco Vos. Wat een koptechniek heeft onze aanvoerder toch ! Hij stelde de goaltjesdief Jesse Hijlkema ( de tweede J ) in staat om de 1-1 van dichtbij binnen te koppen.

Na de rust eerst een sterk aandringend Noordwolde. De keeper van Niekerk redde twee keer in korte tijd, maar bij de derde keer was hij kansloos op een hard en hoog schot van Jesse. . Maar toen was het de beurt aan de derde J, de goaltjesdief van Niekerk. Drie minuten later scoorde hij de gelijkmaker uit een pass van Hidde Kijf , die ongehinderd het halve veld kon oversteken. Twee minuten was het Frank Renkema, die in tweede instantie kon scoren. Twee minuten later: Jeroen Beerlings zag zijn voorzet via een Noordwoldeverdediger in het doel belanden. En deze 3 tegendoelpunten in ongeveer 5 minuten. Mag dit niet gebeuren of was het een verdienste van Niekerk ? Het eerste klopt en het tweede ook... Noordwolde bleef hoop houden in een aansluitingstreffer en die was er ook bijna. Uit een hoekschop werd de bal van de doellijn gekopt. Bijna een half uur bleef de stand zo . Ondertussen waren er ook wissels bij Noordwolde. Antonie, Joram voorin en Piet op het middenveld. Joram had een paar goede acties in huis; ook Niekerk bleef dreigend en het was een inzet van Jeroen Beerlings, die via het hoofd van Piet in het doel verdween. En het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd. Jeroen Beerlings kon na een overtreding zelf de penalty benutten. Niekerk en Roy, gefeliciteerd !
En dan een open vraag over de doelpuntenmakers bij Niekerk : wanneer is een doelpunt een eigen doelpunt en wanneer niet ? Bij voetbalnoord was Jeroen 4 keer genoemd. Niet dat het wat uitmaakt qua uitslag, maar ik vraag het me af. “Wel het wait, mag ’t zegg’n”
Het verslag door Niekerk staat op ook op tweenul ( stiekum een beetje gebruik gemaakt van dit verslag... )
Niekerk zou de zaterdag daarvoor een slechte wedstrijd hebben gespeeld op gewoon gras, tegen DVC Appingedam. Maar als je dan gewoon met 3-0 wint, zegt ook wel iets over de kwaliteiten van de rood-witten.

Zaterdag mag Noordwolde sportieve revanche nemen in Noordwolde.

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws