Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Het eerste nog niet uitgespeeld !

VV Noordwolde 1
Noordwolde 1 klaar met de competitie, maar..nog niet met het seizoen.. NACOMPETITIE !!

Onder zomerse omstandigheden voetbalde Noordwolde zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen Aduard 2000. Als alles volgens plan verliep, kon Noordwolde nog plaatsvervangend periodekampioen worden. Voor Aduard stond niets meer op het spel en kon vrijuit worden gespeeld. Wat ik begreep waren een paar toppers naar de Toppers ( geweest ) en Noordwolde was ook niet compleet. Het werd toch wederom een spannende wedstrijd, waarin beide jonge teams volledig voor de overwinning gingen. Het meeste gevaar kwam in de eerste helft van de gasten en het ook die dag bleek dat de rol van de keepers heel belangrijk was. Benjamin met zijn reddingen in de eerste helft en de keeper van Aduard vooral in de tweede helft. De goed leidende scheidrechter Melvin Schuurman moest wel twee keer een kaart trekken ; Joram werd omarmd door een gretige verdediger en Rene de Vries maakte een duidelijke overtreding. Bij zijn tweede overtreding was de scheids coulant. Bennie vond het toch wel nodig om Rene in de pauze te wisselen voor Ruben. De ruststand was trouwens 0-0 .

Nacompetitie zat er dus nog in ! In de tweede helft vielen er 4 doelpunten, verdeeld over de beide teams. In Aduard gunde men Noordwolde niet 1 van de 4 doelpunten.... De 0-1 kwam door een verre , geplaatste uittrap over links , er werd goed doorgepast en uit de daaropvolgende lage voorzet naar de tweede paal was het duidelijk : de beheerste schuiver van Guido Weening was voldoende. Daarna kreeg Noordwolde mogelijkheden; tien minuten later pareerde de Aduarder keeper wel een schot, maar de bal kwam voor de voeten van onze schutter aller tijden, Silvan, en ook hij kon beheerst in het lege doel scoren. Yes ! Ondanks de hoge temperatuur gingen beide ploegen nog volop voor de winst . Aduard leek er mee vandoor te gaan, want met een bekeken schot kon Michiel Haaksema scoren vanaf de rand van het strafschopgebied. Het was door de harde wind en het jagen van Noordwolde een mooie oefening voor Antonie om de corners scherp te nemen. Bij de vierde lukte dat perfect : midden voor het doel kopte Marco de bal hard tegen het net en zelfs de keeper van Aduard was sprakeloos. De trainer van Aduard, Henk Alssema, zei na de wedstrijd: “Ik zag het aankomen “. De 2-2 viel in de 90ste minuut en gelukkig bleef het daarbij .
Puntje behaald en nacompetitie bereikt ?! Ja dus. Voor de tweede keer op rij wacht ons nog een sportief toetje !! Gefeliciteerd, Noordwolde 1 en staf !!
In dit seizoen werd er jeugd ingepast, beleefde Rene zijn tweede jeugd in het eerste en is het elftal wederom gegroeid. Voor veel supporters was het regelmatig genieten langs de lijn . En er werd met 50 punten een gedeelde derde plaats behaald. 77 doelpunten voor en 59 tegen ; gemiddeld kon het publiek 5 en half doelpunt per wedstrijd zien. Silvan werd de meest scorende speler van Noordwolde aller tijden; de teller staat op 85 . Daarmee passeerde hij Raymond Scholtens (77 ). Antonie is derde met 45 .
En dan nu ronde 1 van de nacompetitie :Groen Geel- Noordwolde op 2 juni .
Wat een stunt van de stadjers. Winnen van Pelikaan S en hierdoor werd Bedum kampioen. Vanaf hier : gefeliciteerd met het kampioenschap . Dus wat er ook gebeurt : geen gemeentelijke derby in het volgende seizoen.
Ook voor de trainer Bennie de Jong is dit een mooi toetje . Na dit seizoen stopt hij bij de club. Hij wordt opgevolgd door Simon Schuil, de huidige trainer van de Fivel.

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws