VVN 35 2017 2018

vlnr
Hans Boersma, Erik Rasker, Johannes Weening, Peter Zwarts, Alje Woltjer, Jan Jaap Bouwman, Jan Huisman ( voor zitter VVN), Erwin Jonker, Hans de Graaf, Roel Stoelvoort, Foppe de Jong, Tim van der Stege.
Op de foto ontbreken: Siebrand van der Wal, Sander Droog en Jepko van Roon.

Noordwolde 35+ verrast vriend en vijand in Ten Post

VV Noordwolde 35+
20 april 2018:

vv Noordwolde 35+ – GEO 35+ : 0-0
vv Noordwolde 35+ – Bedum I 35+ : 2-2
vv Noordwolde 35+ – ZEC 35+ : 2-1
vv Noordwolde 35+ – TEO 35+ : 2-1

Met goede moed en veel voetbalplezier vertrok onze ploeg vrijdagavond naar Ten Post. En dan is het altijd lekker als je na afloop als winnaar van de avond weer voldaan naar huis terugkeert. De 3e helft hebben we altijd in de knip, maar de 1e en 2e helft verlopen soms wat moeizamer. Maar afgelopen vrijdag vielen de puzzelstukjes precies in elkaar. Er werden mooie aanvallen op de mat gelegd, zuiver gepast en de linies sloten dit keer goed aan. En we werden ook nog eens uitbundig aangemoedigd door onze mega supporter Marten Jonker. Dat was vast het ontbrekende puzzelstukje tot succes.

De avond werd nog voorzichtig begonnen tegen GEO. We wilden voorkomen dat we weer door hun snelheid verrast werden. Daarom werd er gedreven en geconcentreerd gespeeld. Kansen werden nauwelijks weggeven, terwijl onze aanvallen er veelbelovend uit zagen. Met iets minder ontzag hadden we deze wedstrijd kunnen winnen. Maar goed, het eerst punt van de avond was binnen.

Daarna volgde Bedum. Helaas was onze verdediging nu niet helemaal solide, waardoor we tegen een 2-0 achterstand aanliepen. Maar ook de mentale weerbaarheid was deze avond puik. Na de aansluitingstreffer door Roel ging Noordwolde goed door, met geloof in hunzelf. Na een knappe actie van Bert Hobbelink, die de afwezige Johannes in deze wedstrijd deed vergeten, werd hij vlak voor het doel van GEO onderuit gehaald. De scheidsrechter stond er bovenop en gaf terecht een strafschop aan Noordwolde. Even waren we bang dat Hans dit toetje wilde nuttigen, maar gelukkig was dit maar een schijnbeweging van hem. Het was de koele Tim die de bal strak in de kruising schopte. De verdiende gelijkmaker was een feit: 2-2

Vervolgens was ZEC aan de beurt. Het vertrouwen was enorm bij ons gegroeid en we hadden nog een appeltje te schillen met ZEC. Twee weken geleden hadden ze stiekem uit een counter hun enige kans benut, terwijl wij vier opgelegde kansen niet wisten af te maken. Dat zou vanavond niet weer gebeuren. De duimschroeven werden meteen aangedraaid en dat leidde vroeg in de wedstrijd tot twee mooie doelpunten. Vooral de eerste treffer was een beauty van Roel Stolvoort. Uit een corner vloog hij boven iedereen uit de lucht in, en met een krachtige kopbal scoorde hij prachtig in de boevenhoek. De keeper was kansloos. En toen vlak daarna Tim van der Stege met een schuiver de 2-0 maakte, was de wedstrijd al gespeeld. Het angstige ZEC, dat alleen op de counter speelde, durfde nauwelijks meer uit hun schulp te kruipen. Des te opmerkelijker was daarom ook dat een spaarzame actie van hen toch nog in een doelpunt eindigde. Maar na de 2-1 kwam Noordwolde niet meer in gevaar. De defensie stond als een huis en werd alleen gehinderd door een schoppende nummer 11 van ZEC. Een rode kaart bleef echter uit, maar we lieten ons niet van de wijs brengen en speelden de wedstrijd professioneel uit.

De laatste wedstrijd was die tegen de thuisploeg TEO. Ook in dit duel kwamen we met 2-0 voor te staan. Hierbij viel vooral de mooie schuiver van Hans de Graaf op. In volle snelheid gooide hij zijn hele gewicht in de strijd en raakte de bal zo hard dat ie als een streep in het doel verdween. Dat smaakt naar meer Hans. En de tweede goal werd gemaakt door Bert Hobbelink. Maar ook in deze wedstrijd werd de spanning nog even terug gebracht. TEO wist een klein gaatje te verzilveren. Ook dit keer lukte het onze betrouwbare keeper Erik Rasker niet de bal te keren. Dit kan gebeuren en we werden er niet zenuwachtig van. Ook TEO viel in de greep van de hongerige spelers van Noordwolde. En waar die honger tijdens de wedstrijd nog niet was gestild, werd dit in de 3e helft wel gedaan door een biertje en hapje in de kantine van TEO. De gastvrijheid was weer top. Zo reden we voldaan weer naar huis met 8 punten op zak. We waren de winnaars van de avond en dat voelt zo geweldig! Jammer voor Johannes Weening, Jepko van Roon en Peter Zwarts die er niet bij waren. Maar dat overkomt hen vast niet nog een keer 

De volgende toernooi-avond van Noordwolde 35+ is op 11 mei 2018. We spelen dan THUIS.
Dus kom dan allemaal deze mooie ploeg aanmoedigen! De wedstrijden beginnen vanaf 19.30 uur.

Tags: VVN35+ | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws