Maak snel een foto en stuur hem naar de VVN-webmaster !

Noordwolde JO17 komt goed uit de winter!

VVN JO17-1 Wintercup
Na 2 gewonnen toernooien in de wintercup (in verschillende poules) hadden we zelfvertrouwen getankt en vol goede moed konden we aan de volgende klus beginnen.VVN JO17-1 Wintercup

De 1e seizoenshelft waren we dan wel sterk begonnen, maar de laatste wedstrijden voor de winter werden verloren. Dit zorgde voor een grote herfstdip.
Gelukkig waren we wel door in de beker na een overwinning op Oranje Nassau en nu wachtte de volgende tegenstander in het bekertoernooi: VAKO uit Vries.
De ploeg draait bovenin mee en vertegenwoordigd (als je de leider moet geloven) een goede lichting van Vries. Nou dan kennen ze Noordwolde nog niet!
We troffen in de 1e helft echter wel een goed voetballende tegenstander en wij moesten er echt even inkomen. Gelukkig hadden we afgelopen donderdag ook al een oefenwedstrijd tegen de Oosterparkers gespeeld, dus de eerste wedstrijdminuten hadden we in de benen.

KNVB-BekerNoordwolde J17-1Ondanks een aantal zieken konden we met 14 man aan de strijd beginnen. De 1e kans was voor Lucas die zijn man eruit liep en alleen op de keeper afging. Deze kwam echter supersnel uit zijn doel en Lucas kon niet meer om hem heen. Aan de andere kant viel de goal helaas wel. Een diepte pass op de rechterkant, onze verdediging stond niet goed en de speler stoomde op over rechts, zette vanaf de zijkant keurig voor en daar stond een speler helemaal vrij en hij tikte beheerst in. 0-1. Even later kreeg Bill een kans op de 1-1, maar ook hij faalde 1 op 1 voor de keeper. Het spel bleef heen en weer gaan en er ontwikkelde zich een interessante strijd tussen 2 gelijkwaardige teams. Geen grote kansen, maar wel goed voetbal. Leuk om te kijken maar nu de goalazo's nog!

VVN JO17-1 LINEUPVako bleef redelijk makkelijk overeind, maar toch voelde je dat als ze een tegengoal zouden krijgen ze in de war zouden raken. En dat gebeurde vanaf de aftrap in de 2e helft. Zij trapten af, maar Bill pikte de bal gelijk van een voet van een speler van VAKO en stormde op de keeper af. Die had de thee nog in zijn ogen en kon vissen! 1-1.
Vanaf dat moment was het de wedstrijd van Tom. Hij eiste een vrije trap op en deze had zoveel curve dat de uitstekende keeper hem niet goed kon verwerken 2-1. De tegenstander was van slag en konden niet geloven dat ze achterstonden. Maar Martijn hield alle ballen tegen en Ard fladderde weer frivool over de groene weide. Iedereen gaf alles en de echte bekerspirit kwam in de spelers boven. VAKO bleef maar komen, maar het ontbrak hen aan een echt plan, en ze werden steeds gefrustreerder en begonnen op alles en iedereen te schelden. Jelle, Conrad, Emma, Ian en Sander lieten echter geen man door. Niek, Wilco en Robin heersten op het middenveld en Lucas, Bill en Steven vormden de voorhoede. Een prachtige passeerbeweging van Bill werd 1 van de VAKO pubers teveel en hij besloot om hem zwaar onderuit te halen. Bill moest eruit met een blessure en de VAKO speler kon 10 minuten afkoelen.
Niet lang daarna profiteerden we van deze situatie. Tom greep op de rand van ons strafschopgebied in en bleef druk op de bal houden. Zo stoomde hij op en bleef achter de bal aangaan die de VAKO spelers steeds verder naar achteren speelden. Totdat Tom in hún strafschopgebied was en toen tjoepte die de bal over de verraste keeper heen. Met 3-1 leek de wedstrijd in de tas. Lucas vocht de hele wedstrijd verbeten gevechten (wel fair van beide kanten) uit en kon maar moeilijk loskomen van de hardwerkende een grotere verdedigers. Op een geven moment was die d'r klaar mee: dolde 3 man en schoot hard en laag vanaf de rand strafschopgebied in de hoek 4-1. De 5-1 van (weer) Tom was het toefje op de taart en voor Tom een verdiende beloning.
Iedereen heeft hard gewerkt en we zijn ook mentaal rustig gebleven. Kortom de JO17 is goed uit de winter gekomen en komende week kunnen we dan ook weer met positieve energie beginnen aan de 2e helft van het seizoen! En laat die volgende bekerronde maar komen!

Tags: beker | VVNJO17-1

Voetbalzone.nl - Nieuws