JO17 vliegt met een geflatteerde uitslag uit de beker

KNVB Beker JO17-1
Zaterdag 4 maart 2017: VVS JO17-1 - VVN JO17-1 (Beker)

Op 4 maart stond de 4e ronde van de beker op het programma: uit naar VVS. Na de poule fase hebben we 2 rondes overleefd (oranje Nassau en VAKO) en de eer van de jeugd van de club lag in onze handen. Aangezien het de hele week al ER UU KAA weer was gingen een aantal spelers ervanuit dat het zou worden opgelast en er waren andere zaken gepland. En door toevallige samenloop van omstandigheden kon niet iedereen. Daardoor hadden we nog maar 11 man over! Gelukkig konden we Jordy en Jaromir van de JO15 met ons meedoen en als verrassing kon Martijn toch eerder langskomen van de open dag! En op een echt ouderwets knollenveld kon de strijd beginnen.
Line Up Beker-VVN-JO17-1
In de bijgaande opstelling gingen we van start. Helaas konden we niet trainen de afgelopen week (super jammer dat je trainingsveld dit niet toeliet)

Scherp beginnen is een aandachtspunt van de ploeg en ook vandaag zagen we daar een mooi verbeterpunt van. Wij hadden de aftrap en de bal werd naar achteren gespeeld. Iemand raakte de bal verkeerd (of kwam het door het veld?) en de spits van de tegenpartij pakte de bal en knalde hem snoeihard langs Birgit! 1-0 achter binnen 8 seconden! Dit kon wel eens een lastige middag worden.. Na een minuut of 10 echter begonnen we er steeds meer in te komen. De bal ging wat meer rond en de eerste storm was gaan liggen. Een licht lentezonnetje brak door en Lucas nam daar een goed voorbeeld van. Hij kreeg een steekpass van Wilco rond de middellijn en ging op de brommer. Sprintte met de bal aan de voet langs de voorstopper én de laatste man en omspeelde de keeper om de bal daarna vanuit een lastige hoek in het doel te schuiven. Yes 1-1.

Deze tussenstand bleef lang staan en het thuispubliek begon hem al te knijpen. Die jonge ploeg uit Noordwolde was zo gek nog niet. Een vrije trap van VVS net buiten de 16 leverde gevaar op, maar Birgit pakte de bal met een lastige stuit klemvast! Zelf kregen we een paar kleine kansjes. Een snelle uitval van VVS leidde echter een scheidsrechterlijke dwaling in. Onze laatste man beging duidelijk buiten ons strafschopgebied een overtreding maar de VVS speler strompelde net zolang door dat hij in ons strafschopgebied neerviel. Tot onze verbazing wees de scheids naar de penaltystip. We weten nu hoe Onana zich moet voelen, maar we kwamen wel met 2-1 achter. Niet veel later was het rust.

De 2e helft begon en het bleef een gelijk opgaande strijd. Jelle en Sander vormden een goed blok achterin en met Wilco, Ard en Emma op het middenveld liep het aardig. Jordy en Jaromir bleken prima invallers en Niek en Steven probeerden van de zijkanten op te komen. Op links kwam VVS na een minuut op 10 door door en de bal leek over de achterlijn te lopen. De scheids floot echter niet en in plaats van voor de zekerheid de bal een ros geven, bleef die wat hangen in ons strafschopgebied. VVS profiteerde van de verwarring en de 3-1 achterstand was een feit. Je voelde dat het nog niet over was en daarom bleven we ervoor strijden. Niet veel later kregen we een vrije trap op een meter of 20. Lucas gaat achter de bal staan en de keeper zet de muur in de rechterhoek neer. En hij gaat zelf in de linkerhoek staan. Van de zijkant kan je zien dat de bal er rechts omheen zou kunnen dat Lucas ziet het ook. De bal gaat hard en laag om de muur, met een perfecte stuit en krul, de keeper duikt, de bal komt tegen de paal, daarna tegen de keeper en...naast.
10 minuten voor tijd valt de beslissing een frommelgoal van VVS betekent met 4-1 de beslissing. Daarna wordt het uiteindelijk nog 6-2 voor de statistieken. Jammer, jammer, jammer, maar meer zat er vandaag niet in. We hebben ervoor geknokt en het zat niet mee. Het scoreverloop, de keuze van de scheids maar ook van onszelf vielen net de verkeerde kant op. Mooie leermomenten voor de competitie waar we de komende weken ons weer op kunnen richten. Hopelijk blijft het weer goed en kunnen we normaal trainen. Komende woensdagavond een oefenpot tegen Omlandia en zaterdag thuis tegen Harkstede, altijd lastig....voor hun!

Tags: beker | VVNJO17-1 | wedstrijdverslagen

Voetbalzone.nl - Nieuws