Train-de-Trainer cursus voor VVN-jeugdtrainers

VV Noordwolde train de trainer
Op vrijdag 30 september aanstaande vanaf 19.00h zal RenÚ Wollerich van Voetbalcenter Meerstad een train-de-trainer cursus verzorgen bij VVN met als thema techniektraining.
De datum voor een 2e sessie is nog niet bekend, maar deze volgt binnenkort.
Maar voor nu . . . MELD JE Z.S.M. AAN BIJ DE JEUGDCOMMISSIE !

Voetbalcenter-MeerstadJasper de Vries heeft namens de JC een programma met hem samengesteld, welke aansluit op de KNVB cursus pupillen-trainer welke een aantal van jullie twee jaar geleden gevolgd hebben. Wij vinden het belangrijk om onze trainers jaarlijks bij te spijkeren en hebben in Voordeligsteigerhout.nl een sponsor gevonden die dit mogelijk maakt.

De cursus staat volledig in het teken van het leren en aanleren van techniek, de baas worden over de bal. Ook aan co÷rdinatietraining wordt aandacht besteedt en natuurlijk "hoe geef ik de training". In stappen word je opgeleid tot een volwaardig techniektrainer.

Bij de techniektrainingen wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten:

Theorie (max. 45 min. per les):

Waarom techniektraining? (Les 1)
Organisaties in je trainingen. (les 2)

Praktijk (max. 90 min. per les):

Basisvormen, hoe word ik de baas over de bal?
Passen en Trappen, aannemen en verwerken van de bal.
Kappen en draaien, sterke en zwakke been.
Passeerbewegingen.
1 tegen 1 in verschillende (afwerk) vormen.
Co÷rdinatietraining.
Partijvormen 2 tegen 2 en 4 tegen 4.

Wij denken een onderwerp en programma gevonden te hebben, waar al onze trainers zich kunnen ontwikkelen - ook de ervaren trainers. Wij vinden het dan ook van groot belang dat al onze (jeugd)trainers hierbij aanwezig zijn. Daarnaast is het goed om even twee avonden met zijn allen bij elkaar te zijn, voor het uitwisselen van kennis en ervaring en om elkaar beter te leren kennen. Wij beseffen dat het kort dag is, maar willer er zo snel mogelijk mee beginnen. Laat ons daarom uiterlijk aanstaande woensdagavond weten wanneer je verhinderd bent. Bij veel afmeldingen zou er naar een alternatieve datum gekeken kunnen worden.

Naast deze cursus is er ook nog de mogelijkheid om de cursus pupillen trainer van de KNVB te volgen. Deze cursus zal op 8 vrijdagavonden in oktober/november bij SV Bedum plaatsvinden. De kosten hiervoor zijn veel hoger en in overleg met de trainer kunnen we kijken hoe we dit kunnen bekostigen. Dat geldt ook voor andere KNVB cursussen. Mocht je interesse hebben, dan kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden!

Tot slot kan ik meedelen dat we de trainers een korting van 25% kunnen bieden op de nieuwe Masita clublijn bij Sporthuis Winsum. Mocht je een tas of trainingspak willen, dan kun je dit bij mij aangeven en zal ik ervoor zorgen dat de korting geregeld wordt. Eventueel kunnen we het verrekenen met je trainers vergoeding.

Het belangrijkste is nu even dat we z.s.m. vernemen wie de 30e kunnen.
Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,