Net geen periodekampioenschap voor Noordwolde 1

Zaterdagmiddag was het dubieus , of het eerste kon spelen op het tweede veld.
20171118 regenboogDe dag ervoor was het eerste veld al afgekeurd en zaterdagmorgen was het tweede veld nog redelijk bespeelbaar. Alleen de hoeveelheid neerslag daarna zorgde voor de twijfel bij de deskundigen.

20171118 VVN1

Om half twee gaf scheidsrechter Scholtens het sein : “Het gait deur “ en met de duim omhoog keerde hij terug naar de kantine. SC Stadspark was ook al gearriveerd en hoefde niet terug te keren naar de stad. Dus het tweede veld kon weer afgezet worden op de ouderwetse manier , dus met een lint.

VV Noordwolde
Rondom half drie kon de wedstrijd beginnen en de grote selectie van SC Stadspark bestaat uit 24 spelers, maar vandaag kon een speler van de stadjers me vertellen, dat er slechts 12 waren ( achteraf bleek hij de twaalfde man te zijn ). Het gerucht ging, dat iemand er niet was, omdat hij de schoorsteen moest vegen.... Maar dat was slechts een gerucht...
Bij Noordwolde was keeper Benjamin geblesseerd en kon Martin nog een keer proberen de nul te houden , net als tegen Be Quick uit.

SC Stadspark begon goed aan de wedstrijd, combineerde ook beter en dat resulteerde al na 16 minuten tot een fraai doelpunt. Gerard Hut zag Martin iets te ver voor het doel staan en schoot vanaf circa 35 meter de bal precies onder de lat. Noordwolde kon Stadspark niet helemaal de wil opleggen, schiep wel kansen, maar vond een ijzersterke keeper Gerben Cazemier op hun weg.

Daarna was hun 2-0 nog fraaier, alleen de scheidsrechter had afgefloten voor een overtreding van een Stadsparker. Nog in de eerste helft paste Bennie een wissel toe; Patrick maakte plaats voor zijn broer Dannick. Vlak voor de rust maakte Jesse Hijlkema toch de gelijkmaker. Vanaf een meter of tien schoot hij hard raak in de hoek.
Na de rust was Noordwolde meer in de aanval, maar vond regelmatig een keeper op hun weg , die niet van plan was om voor Sinterklaas te spelen, Nou , 1 keer dan. Uit een van de corners van Dannick ging de keeper onder de bal door en bij de tweede paal kon Marco de bal van dichtbij hard inkoppen en Noordwolde op 2-1 brengen(68ste minuut ). Maar om keeper Cazemier de Zwarte Piet toe te schuiven zou veel te ver voeren ! Aan de andere kant had Martin de tweede helft niet veel te doen, ook omdat de verdediging van Noordwolde goed stond ! Naast de vaste waarden deed onze eigen Piet het goed tegen zijn directe tegenstander. Hij toonde ook lef door ook regelmatig mee naar voren te gaan. De spanning bleef wel op de wedstrijd , maar voor Noordwolde was het heerlijk avondje al een beetje gekomen na de 3-1. Een bal die zomaar voor de voeten van Jesse kwam, werd beheerst in de verre hoek geplaatst ( 80ste minuut ). Aan het eind van de wedstrijd raakte Danny Schuurman ( Joram kwam hem niet zomaar voorbij en dat zegt wat ) nog geblesseerd, maar toen was de twaalfde man al ingewisseld en moest Stadspark met tien man verder. Het veld was steeds gladder en zwaarder geworden en daar heeft Jesse waarschijnlijk geluk mee gehad ; hij komt uit een schaatsfamilie en daar zijn we wel wat uitglijders gewend , dus dan ben je er op voorbereid . Bij Noordwolde moest Jorrit nog een paar keer worden opgelapt ; deze keer was Michael de “man met de spons”. Toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot, vroegen diverse spelers : En, wat heeft de concurrente gedaan ? En dat is in 2017 snel bekend : The Knickerbockers won van Mamio en HFC verloor van Niekerk ( knap gedaan, Roy ). Dus wel hetzelfde aantal punten als TKB, maar een minder goed doelsaldo. En wie had dat gedacht na de eerste wedstrijd van dit seizoen ?

Tags: VVN1 | wedstrijdverslagen

bakker blok letens makelaars sponsor vv noordwolde