Jakob Zwart nieuwe hoofdtrainer vv Noordwolde

VV Noordwolde Nieuwe hoodtrainer Jakob Zwart
Het bestuur en de Technische Commissie van de vv Noordwolde zijn bijzonder content met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Jakob Zwart. De 53-jarige Winsumer volgt per 1 augustus Marinus Siekman op.
Deze was één jaar verbonden aan Noordwolde en gaat het volgende seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij de zondagafdeling van Zuidhorn.

Zwart is in zijn jeugd gescout door Fc Cambuur en Fc Groningen. Een zware knieblessure maakte op 26-jarige leeftijd een eind zijn voetbalcarrière. Hij stapte daarna over op het marathonschaatsen, waarvan vier jaar als A-rijder.

Als voetbaltrainer is Zwart begonnen bij de B-selectie van cvv Viboa. Daarna heeft hij het eerste elftal van vv De Lauwers, 't Fean '58 en vv Middelstum getraind. Na een korte pauze vervolgde hij zijn carrière als trainer van de B1 en A1 van Viboa. Afgelopen seizoen sloot Zwart bij Viboa af met het kampioenschap van A1.

Met deze aanstelling verwachten het bestuur en de TC van vv Noordwolde de trainer te hebben die vorm kan geven aan het nieuwe beleid, waarin de eigen jeugd de kans moet krijgen om tot de 1e selectie door te dringen en die het jonge 1e elftal optimaal kan laten presteren.