Geweld op het veld

VV Noordwolde geweld op het veld
Het bestuur van vv Noordwolde is geschokt door de gebeurtenissen die het afgelopen weekend plaatsvonden op het veld bij de sc Buitenboys in Almere met het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen als gevolg. Het is niet te geloven dat de beoefening van een sport dergelijk geweld teweegbrengt dat catastrophale gevolgen heeft voor de slachtoffers.

Hoewel geweldsincidenten in district Noord relatief weinig voorkomen (in 2011 zo'n 30 in district Noord tegen ruim 130 en 170 excessen in resp. district West 1 en West 2) heeft het bestuur er alle begrip voor dat er aanstaand weekend niet gevoetbald wordt. Niet alleen uit respect voor Richard Nieuwenhuizen en zijn familie, maar ook om stil te staan bij de oorzaken van dergelijk geweld en eens goed na te denken over de maatregelen die genomen kunnen en moeten worden om dit geweld uit te bannen.

Enige tijd geleden heeft het bestuur van Noordwolde een oproep gedaan en afspraken gemaakt om ten allen tijde officials en tegenspelers met respect te bejegenen en onsportief gedrag dat ten grondslag ligt aan excessen uit te bannen. Het is wrang om nu te constateren hoe noodzakelijk het is dat er binnen verenigingen dergelijke afspraken gemaakt worden en op toe gezien wordt dat mensen zich op en rond het veld correct gedragen. Gelukkig gebeurt dat tot nu toe bij onze vereniging en kennen we geen excessen. Maar dat willen we graag zo houden en dus roept het bestuur nogmaals met klem spelers, leiders, trainers en ouders op om iedere vorm van geweld op het veld in de kiem te smoren.