webmaster-email1
Wedstrijden-zwart
Leiders-zwart
Trainingen-zwart
VVN1
VVN2
VVN3
VVN35
VVN Dames
JO19-1
JO17-1
JO15-1
JO13-1
JO13 2
JO11-1
JO11-2
JO9-1
jo8 1 geel
KNVB
VI-matchcenter
lid worden1
VVN-webshop
Bedum Skills
fc groningen
junior club fc groningen

Noordwolde bezig met inhaalslag in Wintercup

Wintercup
Beste voetbal toppers!
Afgelopen zaterdag was alweer de 3e wintercup en werd er weer volop gevoetbald in de zalen. Het is enorm spannend tot nu toe, zoŽn dag en vooral de wedstrijden zijn zo gespeeld, voordat je het door hebt zijn de 12 minuten speeltijd voorbij.

We zijn niet echt super begonnen de eerste 2 dagen, maar dat komt denk dat iedereen weer even moet inkomen, want je bent natuurlijk het gewone veld gewend. Deze zaterdag waren weer een aantal teams van ons aan de beurt om te spelen. Maar liefst deze 7 teams F1,F2,F3, D1,D2,C1,C2 ging knallen in de zaal. Wil je weten hoe dat ging, lees dan snel verder!

VVN F1 zaterdag 12 januari
Vorige keer dat dit team mocht voetballen in de zaal was in Ten Boer, nu voor hun 2e ronde gingen ze afreizen naar Warffum. Halverwege de ochtend om 11:12 was hun 1e wedstrijd tegen SJO Bedum F2. Aan de uitslag te zien, was dit een spannende wedstrijd tussen beide teams. Helaas kwamen onze toppers niet aan scoren toe, maar was Bedum degene die 1 x wist te scoren en de 3 punten pakte. Bij de 2e wedstrijd was het voordeel dat we de aftrap hadden en als eerste de aanval konden inzetten tegen Kloosterburen F1. Een pittige tegenstander die je niet zomaar voorbij speelt. We kwamen ook in dit potje niet aan scoren toe, maar wist de tegenstander de puntjes te pakken met 1 doelpunt. Dit lieten we niet voor een 3e keer gebeuren natuurlijk en met opnieuw de aftrap te hebben tegen FC Leo F1, wilde we natuurlijk punten pakken en dat deden ze ook. Met 1 hele mooie doelpunt, wisten onze toppers de eerste 3 punten te pakken in deze poule!! De 4e en laatste wedstrijd was tegen Viboa F1. Een hele pittige wedstrijd voor onze F1, want ze kregen 5 doelpunten voor de kiezen en wisten zelf helaas niet te scoren en ook geen punten te pakken. Maar gelukkig pakte we toch nog even 3 punten in de poule en gingen ze niet met lege handen naar huis. Volgende keer gaan jullie zeker weten weer knallen en natuurlijk meer punten pakken!!!

VVN F2 zaterdag 12 januari
Ook onze F2 mochten hun voetbal skills in de zaal laten zien in hun 2e ronde. Hun waren begin van de middag aan de beurt. Om 13:00 speelde hun de 1e wedstrijd tegen SIOS F1. Ook bij F1 was te zien aan de uitslag dat de teams aan elkaar gewaagd waren, want na de volle minuten van de wedstrijd gespeeld te hebben, was de eindstand 0-0 en pakte beide teams 1 punt. Maar Noordwolde laat zich natuurlijk niet kennen en in hun 2e wedstrijd hadden ze de aftrap tegen weer SIOS maar dan de F2. Dit team was minder sterk, door een mooie aanval van onze kant wist onze topper Viggo de 1-0 te scoren, heel goed gedaan! Deze stand bleef na 12 minuten spelen het zelfde en waren de eerste 3 punten binnen! Na zoŽn mooie wedstrijd waren onze toppers helemaal op dreef en hadden ze enorm veel zin in de 3e tegen SJO Bedum F5. Ze waren zo lekker op dreef dat ze ook dit keer weer wilde scoren en dat deden ze ook, wat weer een mooie aanval werd beloond met een mooi doelpunt van Marijn, die ons weer op voorsprong wist te brengen. 12 minuten lang wisten ze hun voorsprong vast te houden en waren opnieuw 3 punten binnen! In hun laatste wedstrijd hadden ze weer aftrap en waren ze natuurlijk gebrand, om deze wedstrijd ook te winnen. En dit deden ze ook want Laurens wist het team op voorsprong te brengen en de 3 punten binnen te slepen voor zijn team. Echt super goed gedaan allemaal, want met maar liefst 10 punten zijn hun de absolute winnaar geworden in hun poule, van harte gefeliciteerd allemaal!

VVN F3 zaterdag 12 januari
Onze kleinste toppers van F3 gingen naar de sporthaal in Eenrum, ook daar aan hun 2e ronde te beginnen van de wintercup. Hun 1e wedstrijd ging van start om 11:12 met de aftrap tegen Viboa F6.
Ze waren er helemaal klaar voor en gingen er vol tegenaan! Hun inzet werd beloond na een mooie aanval wisten ze te scoren bij de tegenstander 1-0. Dit hielden ze heel goed vast en na de 12 minuten waren de eerste 3 punten binnen en blije gezichten natuurlijk. Hun 2e wedstrijd was tegen onze buurtjes SJO Bedum F6. Dit team was een maatje te groot voor ons, maar toch lieten we ons niet kennen. Bedum wist hun kansen iets beter te benutten en wist 3x te scoren, helaas geen punten dit keer voor ons. De 3e wedstrijd was op nieuw tegen Bedum maar dan F7. Deze tegenstander was leuker om tegen te voetballen, want na 12 minuten spelen, was de eindstand 0-0 en een mooie 1 punt was binnen! Aangekomen bij de laatste wedstrijd alweer, stond Eenrum F5 te wachten. In deze wedstrijd wist onze F3 maar liefst 2x te scoren tegen hun, echt vast een mooie wedstrijd om gezien te hebben. Opnieuw pakte ze weer 3 punten en gingen ze tevreden naar de kleedkamer, want met 7 punten in totaal en een 2e plek, kun je dik tevreden zijn, gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!!!

VVN D1+D2 zaterdag 12 januari
Voor deze beide teams was dit hun 1e speel ronde in de wintercup. Al vroeg in de ochtend mocht team D1 los gaan in Loppersum. Om 9:12 starte hun 1e wedstrijd onder leiding van Hans de Graaf tegen SJO Bedum D1. Was een leuke wedstrijd om te zien, want beide teams lieten mooi voetbal zien en scoorde ook allebei, waardoor de eindstand een 1-1 was geworden en beide teams een punt pakte! Na een korte rust was hun 2e tegen Loppersum D1 en hadden we de aftrap. Ook deze wedstrijd ging aardig gelijk op, maar waren wij een tikkeltje sterker in de aanval. Al vrij snel werd de 1e erin geschoten en even daarna de 2e. Helaas wist Loppersum ook te profiteren van een goeie aanval en scoorde ook een doelpunt, maar wij hadden gelukkig aan het eind de 3 punten in de zak. In de 3e wedstrijd hadden we opnieuw de aftrap en stond SIOS D1 klaar. Een gelijkwaardige tegenstander om tegen te spelen, waarin we veel kansen hadden, maar helaas niet goed konden afmaken. Na 12 minuten spelen was de stand0-0 en pakte we toch even mooi 1 punt! De laatste wedstrijd tegen Omlandia D1, was een wedstrijd om snel te vergeten. In het begin waren we nog sterk, maar daarna hadden we even geen controle meer en ging het mis. Omlandia profiteerde hiervan en scoorde 6x. Met toch 5 punten in de zak, kwamen we op een mooie 3e plek, heel goed gedaan hoor! Op naar de 2e ronde en weer opnieuw punten pakken!
wintercup D1
Even daarna ging team D2 van start ook in Loppersum onder leiding van Erik Rasker. Halverwege de ochtend stond om 11:12 de 1e wedstrijd tegen Stedum D1 te wachten. Een vrij lastige wedstrijd, maar waarbij we wel een aantal hele mooie kansen hadden, om te kunnen scoren maar die bal wilde er maar niet in. Bij stedum wilde het wel lukken en wisten hun helaas 2x te scoren, geen punten nog voor ons helaas. Maar de 2e wedstrijd gaf goeie hoop tegen SIOS D2. Gelukkig zat het ons nu wel mee en vlogen de ballen het doel in, maar liefst 3x en onze keeper Tim wist zijn doel helemaal schoon te houden. De eerste 3 punten waren binnen!! Na een korte rust stond SJO Bedum D4 op het programma, een tegenstander waarvan we konden winnen. Dit deden we ook heel mooi, maar het scheelde niet echt veel. Wij scoorde 2 hele mooie doelpunten, Bedum lukte het gelukkig maar 1 keer en waren 3 punten weer in ons bezit! Ook de laatste wedstrijd tegen weer Omlandia D2, was een pittige wedstrijd. We wisten wel 2x heel mooi te scoren, maar hun waren nog net ietsje beter met 6 doelpunten. Maar het 6 punten gepakt te hebben in hun poule, kregen ze een zeer verdiende 2e plek, echt grote klasse!
wintercup D2

VVN D3+ D4 zaterdag 12 januari
Ons D2 elftal was opgesplitst in 2 teams D3+D4. Helaas door een aantal afzeggingen van een paar spelers, konden we in deze ronde maar 1 team op de been krijgen en moesten we de andere laten vallen helaas.

Ons team D4 mocht afreizen naar Leens onder leiding van Peter en Jolanda. Tegen het einde van de ochtend konden ze los gaan, met als 1e tegenstander SJO Bedum D6 om 11:42. De eerste wedstrijd is altijd even inkomen en wennen, want je kunt vaak geen warming-up doen in de zaal. Ons team had even tijd nodig, om in het wedstrijd ritme te komen in de zaal. Bedum was een tikkeltje sterker en wist de 3 punten binnen te slepen. De 2e wedstrijd hadden we gelukkig de aftrap en konden we starten tegen Loppersum D2. Een tegenstander die we heel goed konden hebben, want we scoorde er lekker op los deze wedstrijd. Er werd maar liefst 3x door ons gescoord en wist onze doelman zijn doel keurig schoon te houden, de eerste 3 punten waren binnen!! De 3e wedstrijd was tegen SIOS D4 en we hadden weer het voordeel, dat we de aftrap hadden. Ook in deze wedstrijd waren we het sterkere team, want SIOS had de grootste moeite met de verdediging en konden wij het hun moeilijk maken en scoren. D4 scoorde maar liefst weer 3x en wederom hield de doelman zijn doel weer schoon. Opnieuw 3 punten binnen!! Dit team van ons was niet te stoppen, want als laatste stond RZ Baflo te wachten en die kregen 2 doelpunten om de oren en wederom hield onze doelman weer zijn doel schoon en weer 3 punten in de zak!!! Met maar liefst 9 punten in de zak, was de 2e plek zeker verdiend, echt mijn complimenten hoor!

VVN C1+C2 zaterdag 12 januari
Beide teams begonnen aan de 1e ronde van deze wintercup. Na een aantal trainingen in de zaal te hebben gehad, konden ze dat nu gaan laten zien.

Als eerste mocht C2 hun skills laten zien halverwege de middag in Ten Boer onder leiding van Peter  Rutgers. Om 14:12 stond hun eerste tegenstander te wachten, in dit geval SJO Bedum C2. De meest pittige tegenstander in hun poule. Maar nooit geschoten is altijd mis en ze gingen er ook vol tegen aan. Bedum was duidelijk sterker en we kregen helaas weinig kans om te scoren. Na 12 minuten bikkelen was de stand 3-0 voor bedum en helaas nog geen punten. De 2e wedstrijd was tegen Loppersum C1. Deze tegenstander was leuker om tegen te voetballen en met de aftrap heb je een leuk voordeel in het begin. Maar helaas wisten hun toch te scoren bij ons en was aan het eind de stand 1-0 verlies, nog geen punten. De 3e wedstrijd moest meer uitkomst bieden tegen Omlandia C1.
In deze wedstrijd wisten wij maar liefst 3x te scoren en hun 2x. De minuten tikte weg en toen was zeker dat de eerste 3 punten binnen waren!! Als laatste stond Fc Leo te wachten. Deze wedstrijd ging aardig gelijk, beide teams hadden goeie kansen om te scoren. Het bleef de volle 12 minuten spannend, toch wisten beide ploegen te scoren en kregen ze allebei een punt als beloning. Met 4 punten, was voor hun de 3e plek wel verdiend.
wintercup C2
Vlak daarna mocht ik (Erikjan) met de andere helft, met de C1 groep gaan knallen ook in Ten Boer. Om 16:12 was de aftrap voor ons tegen Bedum C1. We moesten nog even inkomen en het ging allemaal nog niet heel erg soepel. Wel paar leuke kansen gehad, maar geen doelpunt. Uiteindelijk wist bedum 2 goeie kansen uit te spelen en 2x te scoren en grepen de 3 punten. Na een korte rust mochten we tegen Hunsingo C1. Deze ploeg konden we hebben en we wilde die 3 punten pakken! Een hele  mooie aanval en combi tussen Thomas en Michel werd er gescoord door eigenlijk beide

(1-0). Even later kwam Jaco in Aktie en passeerde een aantal spelers en scoorde de 2-0 en waren de 3 punten binnen! De 3e wedstrijd was tegen Loppersum C2. We waren al goed warm gedraaid en er werd mooi gecombineerd. Chris was de messi die in deze wedstrijd 2x scoorde en de 3 punten weer voor ons pakte. Als laaste stond Omlandia C2 te wachten. Deze wedstrijd werd een doelpunten feest
want er werd 5x gescoord door Jaco (2x), Chris (1x) en Luuk (2x) en weer 3 punten waren binnen!! Met een totaal van 9 punten, was de 2e plek dik verdiend!

wintercup Team C1


VVN C3+C4 zaterdag 12 januari
Ook voor deze beide teams was het zover, de 1e ronde ging ook voor hun (C2) van start.

Als eerste mocht C4 van start gaan in Loppersum. Hun 1e wedstrijd ging van start tegen Loppersum C3. Een zeer spannende wedstrijd die eindigde in een 2-2 gelijk spel, dus allebei een punt. De 2e wedstrijd was tegen Hunsingo C3. Ook in dit potje ging het gelijk op en was na 12 minuten door beide teams niet gescoord en dus een 0-0 als eindstand, wel 1 punt! De 3e wedstrijd was tegen SJO Bedum C4. Een zeer vervelend team, die helaas 4x wist te scoren en de 3 punten pakte. Als laatste gingen we tegen RZ Baflo C1, waarbij hun 3x wisten te scoren met 1 doelpunt tegen van onze kant, maar wel een mooie doelpunt. Met 2 punten op zak was voor dit team een 4e plek in de poule. Volgende keer gaan we voor meer punten!!!
wintercup Team C4
Daarna ging C3 knallen in Bedum. Om 14:54 gingen hun los tegen Eenrum C2 en hadden wij de aftrap gelijk. Aan de uitslag te zien van deze wedstrijd, waren wij een stuk beter want er is maar liefst 7x gescoord en hield onze doelman zijn doel schoon, 3 punten! Na een pauze stond SJO Bedum C5 klaar. Een spannende wedstrijd, die net werd gewonnen door onze buurtjes met een 2-1 eindstand voor Bedum. Als 3e stond RZ Baflo C2 klaar. Een leuk potje voetbal, want beide teams wisten 2x te scoren en pakte beide een punt. Als 4e en laaste was Hunsingo C2 aan de beurt. Een wedstrijd met veel doelpunten van onze kant. Maar liefst 8x wisten wij het doel te vinden, terwijl Hunsingo maar 1x. Echt zeer verdiende 3 punten! Met 7 punten en een vet doel saldo van 13 doelpunten, was er een 3e plek voor dit team in hun poule.

Gelukkig hebben we deze zaterdag een inhaal slag kunnen maken met punten, want dat was nog niet best. We staan nu nog steeds op de 11e plek met 1226 punten, maar dat kan snel veranderen, want we komen steeds dichterbij de andere teams, dus we moeten nog even flink wat punten pakken komende wedstrijden!

Heel veel suc6 en laat zien hoe goed VV Noordwolde kan voetballen in de zaal!

Sportieve groet,
Erikjan Buiten
Wintercupcommissie VV Noordwolde

 
Het weer in Noordwolde
Buienradar 1
Buienradar 2