webmaster-email1
Wedstrijden-zwart
Leiders-zwart
Trainingen-zwart
VVN1
VVN2
VVN3
VVN35
VVN Dames
JO19-1
JO17-1
JO15-1
JO13-1
JO13 2
JO11-1
JO11-2
JO9-1
jo8 1 geel
KNVB
VI-matchcenter
lid worden1
VVN-webshop
Bedum Skills
fc groningen
junior club fc groningen

Wintercup 26 januari: veel Noordwolde kampioenen !

WintercupHé toppers !

Na elke wintercup zaterdag wordt het steeds spannender voor ons, want we zijn met z'n allen nu heel goed op dreef en het gaat nu hard met de punten voorons! De doelstelling om in de top 10 te komen van de wintercup teams, hebben we gehaald. Natuurlijk is dat voor ons niet genoeg en willen we natuurlijk nog verder omhoog klimmen.

Afgelopen zaterdag 26 januari was er weer een wintercup dag. Een aantal teams hebben hun laatste ronde gespeeld en komen daarna in de finale ronde terecht, waar ze strijden om de 1e plek in hun poule.
Sommige teams waren al aan hun finale toe en dan is het natuurlijk extra spannend, want welke plek eindig je in de wintercup poule van alle andere teams. Hieronder weer een leuk verslag en wat mooie foto's van sommige teams.

VVN E1 Zaterdag 26 januari 2013
In de wat mistige en ook vooral koude ochtend, verzamelde we om 7:55 bij moeke vaatstra. Even wat later dan gepland, konden we richting Bedum rijden wat gelukkig dichtbij is. Rond 8:15 kwamen we daar aan en konden de spelers zich omkleden en de leiders Henk en Richard gingen de tactiek en opstelling maken.
Eenmaal klaar gingen we de zaal in en gingen we zo'n beetje gelijk van start. Om 8:30 precies gingen we van start.
wintercup VVN E1
De 1e wedstrijd was tegen Hunsingo E3 en ons team had gelukkig de aftrap. In het begin moesten we even inkomen, want het spel ging niet zo lekker. Gelukkig naar een aantal minuten waren de spieren wat warmer en ging het spel een stuk beter. Al snel kwam er een mooie aanval die werd ingezet door Rob, die de bal goed aangespeeld kreeg van Keeper Mark, waardoor Rob iets kon oplopen en Berend goed aan kon spelen, Berend zag toen Dylan vrij staan en tikte de bal goed naar Dylan toe die als een worm langs z'n tegenstander kwam en de keepers wist te passeren en te scoren!! (1-0). Deze stand wisten onze toppers vast te houden en eerste 3 punten waren binnen. Na een korte rust pauze en een kort feestje waarbij over de mac donalds werd gepraat al zo vroeg in de ochtend, stond Viboa E5 voor ons klaar.
wintercup VVN E1
Tijdens deze wedstrijd lieten we zien wat mooi voetbal is en kregen we ook veel kansen, maar wisten deze niet echt goed te benutten en er een doelpunt uit te halen. De tegenstander schoot met wat mazzel op het doel en die was helaas raak. Met nog maar een paar minuten op de klok, werd het nog lastig om te scoren en toen ging de toeter, helaas geen punten. In de kantine werd nog even nagekletst, wat er nou mis ging en wat we gingen verbeteren. Toen iedereen er weer klaar voor was en de keepers even geruild hadden van plek, stond Rob vast beraden in zijn doel. VVSV'09 was de 3e tegenstander en wij hadden weer de aftrap!
Dat gaf weer zelfvertrouwen en wilde we weer dolgraag scoren! En dit gebeurde ook door een goeie ingooi van Rob die Max bereikte, die vervolgens de bal aan Dylan gaf die als een speer naar het doel rende en Schoot de bal er keihard in (1-0). Dit pikte VVSV niet en zette druk en schoot ook 1 binnen (1-1). Met nog enkele minuten te gaan, was het spannend of we 1 of 3 punten gingen pakken. Sabine kreeg ook een mogelijkheid om op het doel te schieten en deed dat ook zeer goed, maar raakte helaas de paal. We kregen op het laatst een hele mooie combi aanval te zien, Max kreeg de bal aangespeeld, die opgepakt door Berend en toen Sabine, die Dylan wist te bereiken en er weer 1 in te knallen (2-1). En waren de 3 punten zo goed als binnen! Als laatste moesten we tegen SJO Bedum, die ook zeer goed speelde in de poule. Dylan was de messi voorin die ons wist gerust te stellen en het enige doelpunt maakte in deze wedstrijd en de 3 punten opnieuw binnen waren! Uiteindelijk zijn wij 1e geworden in de poule met 9 punten uit 4 wedstrijden, echt grote klasse hoor!! Gelukkig ben ik droog gebleven en ben ik niet het zwembad in gegooid, omdat hun 1e zijn geworden :P.

VVN team D1+D2 zaterdag 26 januari
Als eerste mocht team D1 van start gaan! Hun mochten naar Ten Boer om daar hun laatste ronde te spelen, voordat ze de finale rond gaan spelen. Om 11:42 ging hun 1e wedstrijd van start tegen Kloosterburen D1. Een wedstrijd waarbij beide teams erg aan elkaar gewaagd waren, want de stand na 12 minuten spelen was 0-0 en pakte beide teams 1 punt. Na een hele korte rust pauze mochten ze weer gaan knallen tegen Hunsingo D1. Een vrij pittige wedstrijd, die het team denk ik snel wil vergeten, want ze kregen 3 doelpunten om de oren. Helaas kwamen wij zelf ondanks vele pogingen om te scoren, bleven wij op 0 doelpunten hangen en pakte we helaas geen punten. Als 3e stond Omlandia D1 te wachten, die nog geen wedstrijd verloren had. We hadden het zwaar in deze wedstrijd en we kwamen maar niet aan scoren toe. Helaas lukte de tegenstander dit wel en die knalde er 6 in en waren we kansloos. De 4e wedstrijd daarna tegen Omlandia D2 verloren we ook helaas met grote cijfers en wisten we opnieuw niet te scoren. Het kan niet elke keer goed gaan met scoren en soms heb je gewoon dat het tegen zit. Maar met toch 1 punt, kun je het weer helemaal goed gaan maken de volgende keer in de finale!

Gelijk daarna mocht team D2 aan de bak ook in Ten Boer. Om 15:30 begon hun 1e wedstrijd tegen Loppersum D1. Onze toppers gaan gelijk goed op dreef, want deze wedstrijd werd door ons dik gewonnen, met maar liefst 3 doelpunten van onze kant en sleepte ze hierdoor de eerste 3 punten binnen! Na 2 wedstrijden rust te hebben gehad, stond Bedum D4 te wachten. Een gelijkwaardig potje waarvan je als toeschouwer leuk van kunt genieten, want beide teams waren even sterk en maakte er 0-0 van en pakte vervolgens beide 1 punt. Als 3e was FC Leo D1 aan de beurt. En net zoals in de 1e wedstrijd, was de strijdlust aanwezig en was het team erop gebrand om te scoren. Ik kan je zeggen dat het ook ging gebeuren, want ze schoten er maar liefst 3 ballen in het doel en pakte 3 punten. De laatste wedstrijd uiteindelijk tegen Bedum D6, was er 1 om in een lijstje aan de muur te hangen. Met een monster score van 11 doelpunten en zonder tegen doelpunten, lieten we iedereen in de zaal merken, wat voor kwaliteiten wij in huis hebben, echt super goed gedaan! Een verdiende 1e plek in de poule is ook dik verdiend en zeker terecht, gefeliciteerd allemaal!!

VVN Team D4 zaterdag 26 januari 2013
Helaas kregen de leider geen 2e team op de been en deed D2 mee met 1 team D4. Dit team ging de wintercup wedstrijden spelen in Winsum. Ze zijn in een grote poule ingedeeld en speelde in de kwart middag een 5-tal wedstrijden.

Als 1e stond Ezinge D2 op het lijstje, die helaas ook de aftrap had. We hadden moeite in het begin om goed in de wedstrijd te komen, maar de tegenstander was ook sterk. We wisten uit een hele mooie aanval te scoren, wat het team veel vertrouwen gaf voor de rest van de wedstrijd. Helaas was Ezinge sterker en wist er 3 te scoren en de 3 punten te pakken. Na een vrij lange rust, stond bedum D8 ons op te wachten.
Wij hadden de aftrap, dus het voordeel in de aanval. Dit werd beloond want we wisten te winnen met 3-0 van bedum en waren de eerste 3 punten binnen!! De 3e wedstrijd gingen we weer met vol vertrouwen in, wat Fc Leo D2 was. Met opnieuw de aftrap hadden wij het voordeel om weer een goeie tactiek te bedenken. Ik weet niet precies welke tactiek er is bedacht, maar het werkte wel, want we wonnen deze wedstrijd met 1-0 en pakte we weer 3 puntjes! De 4e wedstrijd hadden we weer de aftrap en stond Loppersum D2 recht tegenover ons. We waren niet meer te stoppen met scoren en we schoten er flink op los. Met 3-0 wisten we loppersum in te maken en 3 punten in de pocket te steken! Als afsluiting van deze leuke middag, gingen we nog tegen Omlandia D4. Bij deze wedstrijd waren we ook weer bere sterk en wisten 4x te scoren bij hun en hun 0 keer en waren de laatste 3 punten binnen voor vandaag. Met een geweldig punten aantal van 12, is dit team 1e geworden in hun poule, van harte gefeliciteerd en heel goed gedaan!

VVN team C3+C4 zaterdag 26 januari
Deze beide teams gingen de finale spelen in loppersum. Team C4 mocht als eerst hun voetbal skills laten zien onder leiding van André Pronk. Maar in hun poule kwamen 2 teams niet opdagen en liep het wedstrijd programma anders dan dat de bedoeling was. Hun 1e wedstrijd werd gespeeld tegen Loppersum C3. Een mooi pot voetbal die we met een geweldige uitslag van 2-0 wisten te winnen, met goals van onze toppers Yorick en Tobi, die de eerste 3 punten voor het team veilig stelde. De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen Hunsingo C2. In deze wedstrijd had Tobi weer een belangrijk aandeel, want hij scoorde weer een mooi doelpunt voor zijn team. Maar daar bleef het niet bij, Feike was ook enorm op dreef en schoot ook nog een bal keihard in het doel, waardoor de volgende 3 punten zo goed als voor ons was. Maar Hunsingo wist nog wel 1x te scoren, maar dat maakte niet zoveel meer uit. Volgende wedstrijd was weer tegen Loppersum C3. In deze wedstrijd was Luuk uit C1 de uitblinker, die er maar liefst 3x wist te scoren, maar Feike ging hier vrolijk in mee en scoorde ook nog een schitterend mooi doelpunt. De tegenstander bakte er niet veel van en wist niet hoe die moest scoren en waren opnieuw 3 punten binnen! De 4e en laatste wedstrijd werd heel verrassend gespeeld tegen Hunsingo C2 weer. Hierbij werd de uitslag nog ietsje gekker, want we scoorde erop los maar liefst 5x vloog die bal in de netten. Goals kwamen van Luuk, Feike, Tobi en 2x door Marnick. Hunsingo wist nog wel 1x ons doel te vinden, maar dat maakte ons niet zoveel meer uit. Je kunt het vast al wel raden, dit team heeft dik gewonnen met 12 punten en een doel saldo van 9, de absolute winnaar in deze poule! Gefeliciteerd boys!

Gelijk daar ging team C3 vlammen in de zaal. Ze hadden natuurlijk al gemerkt dat het andere team 1e was geworden, dus was de motivatie enorm aanwezig, want hun wilde dat ook. Onder leiding van Mendy Mekkes gingen ze er tegenaan! Hun 1e wedstrijd was tegen Hunsingo C3. Een spannende eerst wedstrijd, waarbij de teams aardig aan elkaar gewaagd waren, als je naar de eindstand kijkt. Hunsingo wist te scoren bij ons, maar noordwolde was een tikkeltje sterker en maakte er maar liefst 2 schitterende doelpunten, waardoor de 1e 3 punten binnen waren! Na een rust pauze en de wedstrijd besproken te hebben, stond hun volgende tegenstander klaar. Dit was Bedum C6. Wij hadden het voordeel dat we de aftrap hadden, dus konden we gelijk de aanval gaan inzetten. Dit deden we ook de gehele wedstrijd en gunde bedum geen enkele mogelijkheid om te scoren. Er werd 3x goed raak geschoten en waren 3 punten in de pocket! De 3e wedstrijd was tegen het sterke Kloosterburen C2. In deze wedstrijd werd er gescoord door beide teams en was de spanning vrij hoog, wie er nu de 3 punten zou gaan krijgen. Gelukkig kwamen punten goed terecht, want noordwolde wist te winnen met 2-1 van Kloosterburen. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Eenrum C1. Deze wedstrijd had een ander karakter, want hier hadden we wat moeite met scoren. We knalde wel 1x de bal hard in het doel, maar eenrum was met 2 doelpunten net iets beter en pakte ons de punten helaas af. Maar ondanks dat is team C3 wel poule winnaar geworden, omdat hun doelsaldo met 1 doelpunt (4 in totaal) meer dan Hunsingo die een saldo had van 3. YES en dit team kreeg ook een schitterende beker mee naar huis en was er natuurlijk blijdschap te zien op de gezichten. Heel goed gedaan allemaal, gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!
wintercup team C3
Je kon het al aan het schema zien eerder op de site , die de webmaster had geplaatst, dat we gelukkig steeds verder de lucht in schieten met punten en dat de doelstelling is gehaald tot nu toe , die ik in mijn hoofd had zitten. Echt heel erg goed gedaan allemaal hoor, dat met jullie enorme doorzettingsvermogen en van de leiders, we dit geweldige resultaat te danken hebben. We staan nu op dit moment op Plek 5 met een totaal van 1455 punten! Deze zaterdag gaan er weer een aantal teams knallen in de wintercup en kunnen we nog een tikkeltje omhoog klimmen, want Viboa en onze buurtjes Bedum zitten we op de hielen. We zullen het zien!

Heel veel plezier nog met z'n allen en maak er een leuke finale dag van met het hele team en je leider!

Met sportieve groet,
Erikjan Buiten
Wintercupcommissie VV Noordwolde


 

 
Het weer in Noordwolde
Buienradar 1
Buienradar 2