webmaster-email1
Wedstrijden-zwart
Leiders-zwart
Trainingen-zwart
VVN1
VVN2
VVN3
VVN35
VVN Dames
JO19-1
JO17-1
JO15-1
JO13-1
JO13 2
JO11-1
JO11-2
JO9-1
jo8 1 geel
KNVB
VI-matchcenter
lid worden1
VVN-webshop
Bedum Skills
fc groningen
junior club fc groningen

Wintercup in volle gang !

Wintercup
Hej sportvrienden!
De wintercup 2014 is in volle gang, alle jeugd teams hebben inmiddels al een wintercupronde gespeeld. Net zoals de voorgaande jaren zijn we niet alleen sterk qua voetballen op het veld, maar ook in de zaal. We maken een goeie sprint in het verenigingsklassement om het weer binnen halen van de wintercup wisselbokaal beker! Dit lees je ook in dit verslag.
De teams die ik heb zien voetballen in de zaal, daarbij zie ik veel strijdlust en leuk voetbal, zo zie ik het graag! Om je weer even op de hoogte te brengen wat er de afgelopen 2 weken is gespeeld in de zaal, heb ik hieronder even een leuk verslag gemaakt van de teams.

Vrijdag 3 januari 2014
Jaja zelfs op vrijdag avond worden er wintercup wedstrijdjes gespeeld. B1 mocht op deze avond naar Leens toe voor hun 1e wintercup ronde. Om 18:30 begon onze eerste wedstrijd tegen Sjo Steo B2. Een flitsende start voor ons, want het regende doelpunten gedurende 12 minuten dat er gespeeld werd, er werd maar liefst 4x gescoord door 2x Rutger T, 1x Joram en 1x Marc en eerste 3 punten waren in de pocket! De 2e wedstrijd tegen loppersum B2 was een stuk lastiger en kwamen we helaas niet aan scoren toe, maar kregen we 1 treffer tegen. Even later moesten tegen RZ Baflo B1, een leuke wedstrijd om te zien. Beide teams waren ongeveer even sterk.
Het stond na 10 minuten spelen 2-2 (Marc 1x, Rutger T 1x) maar in de slot seconden knalde Baflo er toch nog 1 in en glipte de punt helaas voor onze neus weg. De 4e en laatste was tegen SIOS B2 en ook dit was weer een mooie wedstrijd om te zien, wij waren wel meer in balbezit en dit werd gelukkig ook beloond met een paar mooie doelpunten van Rutger T 2x en Joram 1x en dus 3 punten! Een leuke en spannende poule was het met gelijkwaardige teams. Met totaal 6 punten pakte we de 2e plaats een mooi resultaat!

Team E3Zaterdag 4 januari 2014

Noordwolde E3 gingen hun 1e ronde spelen in Winsum. Om 12:24 mochten ze aftrappen tegen Winsum E8. De spelers hadden er zin en stonden te trappelen om te starten en eindelijk gingen we van start. Het ging gelijk op bij beide kanten, er werd mooi overgespeeld en er kwam een mooie aanval uit zo nu en dan, maar beide keepers waren in top vorm en hielden hun doel schoon en kregen beide 1 punt. Na een rust pauze stond SJO STEO te wachten, een tegenstander die een kop
groter was en een stuk sterker, helaas kregen we 4 treffers tegen en kwamen we niet aan scoren toe. Maar de 3e wedstrijd moest toch voor punten gaan zorgen tegen Kloosterburen E3. Dat was in begin ook te zien, want al snel viel het 1e doelpunt gemaakt door Bart Stolvoort, snel gingen we verder want we wilde er nog 1 scoren, maar dit keer was Kloosterburen die scoorde 1-1.
Team E3De tijd vloog voorbij , we waren enorm dichtbij de 2e treffer maar het lukte elke keer net niet. Maar toen eindelijk viel deze wel door een hele mooie aanval die Fabian hard wist binnen te schieten in de laatste minuut en 3 punten waar binnen!!!! De laatste wedstrijd was tegen Omlandia E4. Dit was een leuke wedstrijd om mee af te sluiten, want het was een leuke en vooral ook spannende wedstrijd om te zien vanaf de zijlijn. Uiteindelijk was de stand gelijk door een doelpunt van Michel. Met 5 punten en een 3e plek in de poule, konden we tevreden naar huis toe.
Goed gedaan allemaal!

Noordwolde team C2 ging ook hun 1e speel ronde spelen, dit in de zaal in Ten Boer. Om 9:22 gingen we los tegen Winsum C2. We moesten even inkomen, maar toen we waren warm gelopen kregen we meer en meer kansen op een doelpunt. Al vrij snel viel de 1e door David de Jong. Winsum kwam daarna sterk terug en was de stand even gelijk. Gelukkig stond Ayuub in het veld en scoorde de 2e en bezorgde het team 3 punten!!! De 2e tegen RZ Balfo C2 ging heel erg snel met veel treffers. Maar liefst 3 van onze kant die gemaakt werden door 2x David de Jong en 1x Chantal Vos en 1 van RZ baflo, waren opnieuw 3 punten binnen!!!.. Nu we eenmaal op dreef waren, zijn we niet meer te stoppen en moest Loppersum C1 het ontgelden die kregen maar liefst 4 doelpunten om de oren van 2x Joram Wijnstra en 2x David de Jong, tjonge wat een wedstrijd. Maurice wist keurig zijn doel schoon te houden en opnieuw 3 punten in de pocket!!! De ene laatste tegen Omlandia C1 was pittig, maar met een gelijke stand met een doelpunt van weer David de jong, toch 1 verdiende punt! De laaste tegen SV Bedum C3 was wat te lastig en kregen we 2 tegen treffers. Maar met maar liefst 10 punten en mooi doel saldo, pakte we de 2e plek in de poule!!
Het team Noordwolde C1 deed het ook erg goed ook in Ten Boer. Hier heb ik helaas geen namen van door gekregen. Er werd maar liefst 13x gescoord en maar 2 tegen treffers, pakte dit team ook 10 punten mee naar huis en een 2e plek, grote klasse hoor!

Ook team Noordwolde A1 ging los op deze dag in Warffum. Helaas kon ik hier niet bij aanwezig zijn. Maar dit team deed het heel erg aardig in de poule. Met sterke tegenstander als SV Bedum en Be Quick was dit een lastige poule om in te spelen. Toch bracht het team het er goed vanaf en wist 5x te scoren en daardoor totaal 6 punten in de wacht te slepen, wat goed is voor een mooie 3e plek in hun poule.

Team C3Team C3+C4 ging voetballen in Ten Boer. Als eerste mocht C3 los gaan al vroeg in de ochtend. Team
wat bestond uit Ard, Daniél, Michael, Jorian, Conrad, Robin en Ian. Deze toppers pakte in totaal 7 punten in hun poule, wat goed is voor een 3e plek! Team C4 bestond uit Chanel, Bill, Justin, Emma, Wilko, Birgit en Niek. Ook hun pakte 7 punten en een 3e plek in de poule, dus dat word voor beide team erg spannend, want ze komen elkaar tegen in de finale!

Vrijdag 10 Januari 2014

Op deze avond gingen 2 teams B2+A2 zaal wedstrijden spelen in Leens.

Team B2Als eerste ging team B2. Om 18:30 was de aftrap tegen Sjo Steo B1. Een wedstrijd die we met 2 vingers in de neus hebben gewonnen 5-0 met goals van Chris 5x, eerste 3 punten waar binnen!!!
De 2e was tegen FC Leo B2. Deze wedstrijd was een stuk lastiger, maar gelukkig naar een paar minuten spelen vloog de eerste er weer in door Chris en even later weer Chris en nog 1x jaco,
hoppa weer 3 punten. De heracliden waren er niet, dus ook weer 3 punten. De laatste wedstrijd tegen SIOS was een pittige, die we helaas niet konden winnen. Maar met 9 punten in totaal en een 2e plek gingen we dik tevreden weer naar huis.

Zoals gezegd ging daarna team A2 los. Hun 1e wedstrijd tegen Be Quick was gelijk een pittige. Er
werd wel 1x gescoord , maar de tegenstander had de overhand met 3 treffers. Helaas geen punten.
Na rust stond loppersum A1 op het schema. Een gelijkwaardige potje want de eindstand na 11 minuten spelen was 2-2, de eerste punt is binnen! We kwamen na dit potje aardig op dreef want Eenrum A1 had het zwaar met 3 tegen treffers van ons, dit bezorgde ons 3 punten! De laatste pot was tegen SV Bedum A3. Een mooi potje om mee af te sluiten, onze doelman hield zijn doel schoon, terwijl de doelman van Bedum er 2 om de oren kreeg en wij daardoor weer 3 punten pakte. Met totaal 7 punten was dit goed voor een 2 plek in de poule, goed gedaan!

Zaterdag 11 Januari 2014

Op deze dag mochten D1 en 2 F teams voetballen.

Te beginnen met team D1. Hun mochten al zeer vroeg afreizen naar Winsum. Om 8:45 begon
hun eerste pot al tegen Bedum D5. Deze wedstrijd werd verloren met 0-1 , geen punten. De
2e tegen Omlandia D3 ging hun ook niet goed af helaas, deze werd ook verloren met 0-2. Gelukkig
ging de 3e wedstrijd al een stuk beter, want Michiel de Haan wist te scoren en bezorgde zijn team door een gelijke stand de 1e punt! De laatste wedstrijd was de uitblinker met een uitslag van maar liefst 4-0 winst tegen Loppersum D4 met doelpunten van Tom 2x, Tim 1 en Esmee 1. In totaal pakte
we 4 punten wat goed is voor een 3e plek in de poule, knap gedaan hoor!

Team D2Daarna mocht team D2. Hun eerste wedstrijd begon gelijk spannend tegen STEO D1. Na 2 minuten spelen stonden ze nog 1-2 achter, maar uiteindelijk winsten we te winnen met 3-2, doelpunten kwamen van Lucas 2x, Jelle 1x, 3 punten! De 2e tegen Eenrum D1 ging ook erg goed, deze wedstrijd werd met 4-1 door ons gewonnen met doelpunten van Lucas 2, Tom 2, weer 3 punten! De 3e was tegen Loppersum D3. Onze topper Tom maakte 2 doelpunten en bezorgde zijn team de 3 punten! De laatste alweer was tegen Bedum D6, waar keurig werd afgesloten met een 2-0 winst doelpunten van Lucas 1 en Tom1. Met dik 10 punten pakte dit team 10 punten en pakte verdiend de 1e plek in de poule, gefeliciteerd!!

Onze toppers uit F3 gingen ook nog een 3-tal wedstrijdjes voetballen in Eenrum. Ze hebben er met z'n allen heel veel plezier in. Helaas konden ze geen punten mee naar huis nemen, maar ze hebben hun uitstekende best gedaan en dat is belangrijk!

Ook F4 ging los in dezelfde zaal. Hun wisten met een gelijkspel 1-1 een punt te pakken in hun poule. Met deze punt gingen ze uiteindelijk naar huis, heel goed gedaan!!!

De tussenstand tot nu toe van de gespeelde wedstrijdjes tot 4 januari.
Een geweldig resultaat, we staan al in de top 5.
Laten we dit met z'n allen vast houden!!!

1. Omlandia 2014
2. SV Bedum 1720
3. Kloosterburen 1700
4. SIOS 1591
5. Noordwolde 1478

Laten we dit met z'n allen vast houden!!!

Sportieve groet,
Erikjan Buiten
Wintercup 2014

 
Het weer in Noordwolde
Buienradar 1
Buienradar 2