webmaster-email1
Wedstrijden-zwart
Leiders-zwart
Trainingen-zwart
VVN1
VVN2
VVN3
VVN35
VVN Dames
JO19-1
JO17-1
JO15-1
JO13-1
JO13 2
JO11-1
JO11-2
JO9-1
jo8 1 geel
KNVB
VI-matchcenter
lid worden1
VVN-webshop
Bedum Skills
fc groningen
junior club fc groningen

Wintercup: verslag 18, 24 en 25 januari

WintercupH sportvrienden!
We zijn alweer halverwege de wintercup 2014. Alle teams hebben inmiddels 1 a 2 ronde's gespeeld en sommige teams hebben hun finale al gespeeld. De wintercup verloopt heel erg goed, de team indelingen verloopt goed en zijn qua sterkte goed ingedeeld. Afgelopen weken is er ook weer gevoetbald in de verschillende zalen. Sommige teams hun 2e ronde, maar ook een aantal teams de finale. Hieronder een verslag van de teams die gespeeld hebben op 18, 24 en 25 januari.
Veel lees plezier!

Zaterdag 18 januari 2014

Om 9:24 in Ten Boer ging E1 hun 2e ronde spelen. Hun eerste speelronde ging heel erg goed, er werd veel gescoord en ze pakte de 1e plek in hun poule met maar liefst 10 punten. Dit betekende wel dat de 2e ronde een stuk lastiger ging worden. De eerste wedstrijd van de ochtend was tegen Winsum E1. Een pittige tegenstander en we hadden er ook best veel moeite mee. We scoorden wel op een hele mooie manier een doelpunt tegen hun, maar met 3 tegentreffers waren hun net even iets sterker. Na een rust pauze stond SJO StEO E1 te wachten. Ook weer een lastige, maar met de kwaliteiten die onze toppers hebben, speelde ze gelijk tegen deze tegenstander met 1-1 en pakten we de eerste punt!! Na 2 wedstrijden rust stond daar FC Leo E1. Een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij een gelijke stand terecht geweest zou zijn. Helaas wist Leo ons te verrassen met een treffer en wisten dit vast te houden 12 minuten lang. Als laatste stond SV Bedum E1 op het programma. Een team wat een stuk sterker was en 3x wist te scoren. Helaas scoorde wij er geen. De 2e ronde ging helaas niet goed zoals de 1e ronde, maar die punten pakken we wel weer in de finale terug. Geef de moed niet op!!!

Halverwege de middag mocht E2 spelen in de sporthaal in Winsum ook voor hun 2e speelronde. In hun 1e ronde ging het goed, er werd ook veel gescoord en maar liefst 7 punten gepakt wat goed was voor een 2e plek in hun poule. Als je dan als 2e eindigt wil je natuurlijk voor de 1e plek gaan, lees snel verder als je het wilt weten.
Om 15:00 uur ging de eerste wedstrijd beginnen tegen SV Bedum E5. Deze begon erg goed voor het team, want er werd maar liefst 2x gescoord. De tegenstander kreeg deze kans niet en pakte we de eerste 3 punten!! Na een verdiende rust pauze moeste ze tegen RZ Baflo E2. Deze was een stuk sterker dan de vorige, beide teams scoorde 1x in 12 minuten tijd en pakte verdiend allebei 1 punt. De volgende tegenstander was Winsum E6. In deze wedstrijd kwamen we weer aan scoren en toe, maar liefst 3x werd er gescoord tegen Winsum. Met slechts 1 doelpunt tegen pakte ze weer 3 punten!!! Als laatste was SJO Steo aan de beurt. Een lastige pot voor beide teams. Maar gelukkige naar een aantal minuten spelen kon er gejuicht worden, want we scoorde!
Door goed spelen van de toppers kreeg de tegenstander geen kans om te scoren en toen eenmaal de keiharde toeter te horen was, waren opnieuw 3 punten binnen!! Met maar liefst 10 punten in totaal pakte we verdiend de 1e plek in de poule, gefeliciteerd toppers! Op naar de finale!!!

Ook E3 ging van start met hun 2e speelronde. In hun 1e ronde pakte ze in totaal 5 punten wat goed was voor een 3e plek, maar dit was voor dit team nog niet goed genoeg en wilde meer punten pakken in deze ronde. Eens kijken of ze dat gelukt is.
Om 9:12 starte hun eerste wedstrijd tegen Eenrum E2. Een wedstrijd waarbij veel gescoord werd. Wij schoten er 2 in bij Eenrum, maar met 4 treffers van de tegenstander, gingen de punten helaas nog niet naar ons. De tweede pot was tegen SV Bedum E7. Een gelijkwaardige wedstrijd, want beide teams wisten 2x te scoren en pakte verdiend allebei 1 punt. Na een rust pauze stond Loppersum E2 te wachten. Een zeer sterke wedstrijd die we speelde, we kregen veel kansen om te scoren en we schoten 2x goed raak en pakte na 12 minuten spelen de 3 punten!!! De laatste wedstrijd tegen Kloosterburen E3 was een hele mooie wedstrijd om mee af te sluiten. We maakte Kloosterburen helemaal in met enorm veel doelpunten. Er werd maar liefst 5x gescoord, echt ongelofelijk goed zeg! We pakten verdiend de volle 3 punten. Met een totaal van 7 punten pakte we meer punten, maar ook een 2e plek! Heel goed gedaan allemaal! Heel veel suc6 in de finale.

Vrijdag 24 januari 2014

Team A1 en A2Team A2 winnaar finale pouleOp deze avond ging de A1 hun finale ronde spelen. Beide teams (A1+A2) speelde in hun eerste ronde allebei even goed team A1 6 punten en A2 7 punten en speelde dus beide in dezelfde poule in de finale. Om 20:20 ging de finale van start. Helaas waren de teams niet compleet, maar met hulp van Jaco (B1) en Joram (C1) waren de teams toch compleet en kon er gespeeld worden. Bij team A1 ging het wat aan de matige kant, het combinatie spel zat er niet lekker in en daardoor werd het scoren lastig. Van de 4 wedstrijden die er gespeeld zijn werd er 1x gewonnen en helaas 3x verloren. Met 3 punten pakte ze helaas een 4e plek in hun poule.
Bij team A2 ging het een stuk beter. Van de 4 wedstrijden werden er 3 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. In totaal pakte dit team 10 punten en won verdiend de 1e plek. Gefeliciteerd boys!

Zaterdag 25 januari 2014

Op deze dag mocht B1 met beide teams (B1+B2) ook de wintercup finale spelen. In de eerste ronde pakte beide teams veel punten. Team B1 pakte 6 punten en team B2 pakte 9 punten. Deze teams zaten gelukkig niet bij elkaar in de poule en konden beide de kans grijpen om de 1e plek in hun poule te pakken.
Team B2Als eerste ging team B2 van start in Winsum. Om 11:24 ging de eerste wedstrijd van start tegen Loppersum B2. Een wedstrijd die in ons voordeel goed uitpakte, we scoorde 3x. Doelpunten kwamen van 2x Chris en 1x Ruben. De eerste 3 punten waren binnen!!! Na een pauze en wedstrijd bespreking stond het sterke RZ Baflo B2 klaar. Een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij veel gescoord werd. Wij wisten 3x te scoren (1x Aron, 1x Ruben en 1x Chris)maar helaas was Baflo met 4 doelpunten net iets te sterk en pakte we geen punten helaas. De 3e wedstrijd was tegen Loppersum B2, maar dit team had zich afgemeld en kregen we 3 punten kado.
Team B2De laaste wedstrijd tegen Winsum B2 was een beslissende wedstrijd om de 1e plek. We moesten deze wedstrijd 3 punten pakken en ook aardige wat doelpunten, anders gaat RZ baflo met de beker ervan door. Het waren 15 zeer spannende minuten om deze wedstrijd vanaf de bank te zien. Maar met Jaco in de spits die goed op dreef was maakte een hattrick en scoorde er 3. Dit was nog niet genoeg voor de 1e plek, er moest nog 1 doelpunt bij. In de laaste 2 minuten kwam dat doelpunt dan ook eindelijk van Aron, die op mooie wijze het afmaakte. Winsum wist 2x te scoren, maar dat maakte voor ons niet meer uit.
Wintercup B-junioren 2014De zaal leiding was nog druk aan het rekenen, maar na even wachten konden we een feestje vieren, we waren met 1 doelpunt meer dan Baflo de poule winnaar!!!!! Foto volgt nog.
Ook team B1 speelde hun finale aan het einde van de middag in Loppersum. Een pittige poule waarbij ze een keurige 4 punten pakte wat goed was voor een 3e plek.

D1 ging met beide teams hun 2e ronde spelen van de wintercup. In de eerste ronde waren beide teams erg wisselend. Team D1 pakte toen in totaal 4 punten en een 3 plek. Team D2 pakte 10 punten en de 1e plek. In de 2e speelronde waren de rollen omgedraaid. Team D1 was in deze ronde de uitblinker in Leens met in totaal 10 verdiende punten en pakte de 2e plek in hun poule, heel netjes!
Team D2 kwam in een wat sterkere poule terecht in ten Boer en dan is het lastig scoren. Maar met een totaal van 5 punten, pakte ze toch een 4e plek.

De Stand

Ik ben erg tevreden met hoe alle teams het doen deze wintercup. Er word heel erg leuk gevoetbald en ook veel punten gepakt. De A en de B hebben met beide de 1e plek een mooie poule beker gewonnen. Ik hoop echt dat we veel bekers nog zullen pakken in de finale ronde. Er is natuurlijk ook nog een wisselbokaal beker te winnen. Hier word de stand ook nog goed van bijgehouden en die stand ziet er als volgt uit na alle gespeelde wedstrijden tot 25 januari.

1. Omlandia 1888
2. Ezinge 1593
3. SIOS 1590
4. Kloosterburen 1574
5. SV Bedum 1509
6. Noordwolde 1471

Zoals je kunt zien is het erg spannend bovenin met punten. Er is nog van alles mogelijk voor ons en belangrijk is dat we zoveel mogelijk punten met z'n allen gaan pakken tijdens de wedstrijden. Hoe meer, hoe beter. Ik heb er vertrouwen dat we nog heel wat punten gaan binnen slepen. Deze zaterdag gaan er ook weer veel teams van ons wedstrijdjes voetballen en ook de finale spelen.
Ik hou jullie op de hoogte over de stand!

Sportieve groet,
Erikjan Buiten
Wintercup 2014


 
Het weer in Noordwolde
Buienradar 1
Buienradar 2