webmaster-email1
Wedstrijden-zwart
Leiders-zwart
Trainingen-zwart
VVN1
VVN2
VVN3
VVN35
VVN Dames
JO19-1
JO17-1
JO15-1
JO13-1
JO13 2
JO11-1
JO11-2
JO9-1
jo8 1 geel
KNVB
VI-matchcenter
lid worden1
VVN-webshop
Bedum Skills
fc groningen
junior club fc groningen

Eindverslag Wintercup 2013-2014

Wintercup
Hé sportvrienden!

De wintercup 2014 is gespeeld. Afgelopen zaterdag 15 februari was de allerlaatste speeldag.

Ik kijk terug op een zeer leuke wintercup, waarbij ik leuk voetbal in de zaal heb gezien bij alle teams, een groot compliment daarvoor! Er was voor dit jaar een nieuw concept waarbij in de eerste ronde willekeurig de teams werden ingedeeld en aan de hand van de uitslag, werd er goed gekeken welke teams in de tweede ronde gingen spelen. De bedoeling hiervan is dat er niet een te groot niveau verschil zou ontstaan qua sterkte en dat is zeer goed gegaan gelukkig. Door het aantrekken van een nieuwe sponsor konden we dit jaar ook groter uitpakken met de prijzen voor in de finale, deze prachtige grote beker voor de nummer 1. Als wintercup organisatie gaan we zeker door hiermee en gaan we opzoek naar nog meer goede ideeen, om de wintercup nog leuker en spannender te maken! Hieronder een totaal verslag van de gehele wintercup, veel lees plezier!

Zaterdag 1 februari 2014

TeamC3 C4Begin van de middag ging C2 (team C3+C4) de finale spelen in ten boer. Omdat beide teams even goed hebben gevoetbald, zaten ze beide bij elkaar in de poule. Om 12 uur ging team C3 als eerste los tegen FC Leo C2, gelijk een spannende wedstrijd waarbij heel netjes werd gewonnen van C3 met 2-1 doelpunten van Ian en Robin, eerste 3 punten! Daarna mocht C4 tegen Eenrum C1, een pittige wedstrijd waarbij we even moeite hadden met inkomen, we scoorde wel door een doelpunt van Bill, maar Eenrum maakte er 3. Na rust gingen beide teams tegen elkaar voetballen, in de zaal werd het bij elke partij gelijke stand, dus dat was nu ook niet zo moeilijk te voorspellen dus. En jawel hoor het was na 12 minuten 1-1 door Ard en Bill, beide verdiend 1 punt. C4 mocht even later tegen Sios C1.
Team C3Een zeer spannende wedstrijd, waarbij gelijk spel terecht zou zijn, maar helaas wist Sios in de laatste slot minuut te scoren. Even daarna was de beurt weer aan C3, die ook tegen Sios moest. Halverwege de tijd stond de stand gelijk 1-1 met een doelpunt van Robin, maar Sios pakte nu ook in de laatste minuut spelen de punten met een doelpunt. Door de vrij ruime wachttijden hadden we genoeg tijd om weer op te laden. C4 nam het daarna op tegen Eenrum C2, een gelijkwaardige wedstrijd en uiteindelijk ook mooie 1-1 (goal Bill) gelijke stand uit kwam.
Als laatste ging C3 tegen Eenrum C1. Deze wedstrijd werd dik door ons gewonnen met maar liefst 3 doelpunten 2x Robin en 1x Ard, hoppa 3 punten!!!. Het waren mooie wedstrijdjes om te zien.
C3 kwam met 7 punten op een 3e plek en C4 met helaas 2 punten op plek 6 in de poule.

C1 (team C1+C2) gingen ook de finale spelen. Dit gebeurde in Loppersum halverwege de middag.
Als eerste mocht C2 gaan starten tegen Bedum C3. Deze wedstrijd werd duidelijk gewonnen door ons, want we wisten er maar liefst 4 te scoren en Bedum 0, 3 punten in de pocket! Na een rust pauze Stond daar Omlandia C2, een zeer lastige pot die we ook helaas verloren met 2-0. Toen was C1 aan de beurt, die als eerste tegen Omlandia C2 moest opnemen. Een spannende wedstrijd, waarbij wij sterker waren met 3 doelpunten, tegen 1 tegen treffer van Omlandia, BAM 3 punten! Toen C2 tegen de andere helft van Omlandia C1, een gelijkwaardige wedstrijd, maar Omlandia wist kort voor tijd te scoren en pakte de 3 punten. C1 moest daarna tegen Bedum C3, een zeer mooie wedstrijd, want wij wonnen met 2-1 van onze buurtjes! Gelijk daarna mochten we nog een keer en stond Omlandia C1 klaar. Een wedstrijd die gelijk op ging, maar de punten gingen gelukkig naar ons, want we wonnen met 3-2 van hun, 3 punten! Als laatste gingen ook deze teams tegen elkaar, maar was C1 te sterk met 2 doelpunten tegen 0 van C2. Met 3 punten pakte C2 de 4e plek. C1 was ongeslagen en pakte de volle 12 punten en was de grote winnaar in deze poule, gefeliciteerd!!

Voor onze F3+F4 jes stond de finale ook op het programma. Heel spannend want het was hun eerste wintercup finale. Als eerste ging F3 spelen om 9:00 uur tegen Steo. Een wedstrijd waarbij F3 maar liefst 5x wist te scoren en duidelijk veel sterker was en de 3 punten pakte! Er was geen stoppen aan want in de 2e wedstrijd tegen Winsum F9, werd er weer veel gescoord, maar liefst 4 doelpunten! Als je denkt dat het niet veel gekker kan, dan heb je het mis want tegen Eenrum F4 maakte F3 er maar liefst 6 doelpunten, echt een super mooie prestatie! Met al die doelpunten werden ze ook nog 1e in de poule en nam de mooie poule beker mee naar huis, GEFELICITEERD!!

Rond etenstijd ging onze jongste toppers F4 spelen. Om 13:12 was hun eerste aftrap tegen Bedum F4. Een lastige wedstrijd, die we helaas verloren met 3-1 van Bedum. Maar gelukkig gaven ze de moed niet op en pakte tegen Winsum F6 de volle 3 punten met een eindstand van 2-1, 3 punten!!
de laatste tegen Eenrum werd helaas verloren met 3-0. Maar ik vind het echt heel erg knap, hoe dit team heeft gevoetbald deze wintercup, echt heel goed gedaan allemaal!

Zaterdag 8 februari 2014
Team F2TeamF2-2Al vroeg in de ochtend werd er gespeeld in ten boer door F2. Hun zaten in een zeer lastige poule.
Maar dit team gaf alles wat er in zat. Ze speelde 2x gelijk en dus 2 punten, maar verloren helaas de
andere 2 wedstrijden. Met 2 punten pakte dit team de 5e plek in de poule, heel erg jammer maar ze hebben keihard ervoor geknokt. De leider heeft deze leuke foto's nog gemaakt.

Halverwege de middag ging ook F1 los in ten boer. Ook dit zat in een lastige finale poule. We hadden in het begin best veel moeite om in te komen en dat maakte het voor ons niet makkelijk om tot scoren te komen. Het werden geen hele grote uitslagen gelukkig. De eerste 2 wedstrijden werden nipt verloren met 2-1 voor de tegenstanders Bedum F1 en Omlandia F1. De 3e wedstrijd tegen Bedum F2, speelde we heel knap gelijk 1-1 en pakte we gelukkig de 1e punt! Dit gaf de spelers goeie hoop bij de volgende wedstrijd, die tegen winsum F1 was. Hier pakte ze verdiend de 3 punten door op zeer mooie wijze een mooi doelpunt te maken, BAM 3 punten!!!

Op deze middag in Loppersum mocht team D1 ook hun finale spelen. Erg spannend want de vorige 2 speelrondes speelde dit team ook erg sterk en dan kom je uiteindelijk in een lastige finale poule. De eerste wedstrijd begon helaas niet al te best tegen Winsum D5, deze werd nipt verloren met 1-0. De tweede wedstrijd ging al een stuk beter tegen Bedum D5, deze werd gewonnen met 1-0, eerste 3 punten in de pocket! Toen waren we op dreef en kon Eenrum D1 vrezen voor hun punten, want we waren sterk met 2 goals, tegen 0 van hun, opnieuw 3 punten! De laatste tegen Omlandia was mooi om mee af te sluiten, want er werd met maar liefst 3-1 gewonnen door ons van Omlandia D3. Het was even spannend want Eenrum D1 in hun poule had exact zelfde aantal punten, maar met een beter doelsaldo van +2 won, pakte ons D1 de 1e plek, GEFELICITEERD!!

Als laatste ging ook E2 de finale spelen in Leens. Om 11:00 was de aftrap tegen Eenrum E1. Een lastige pot, waarbij het scoren van onze kant niet echt wilde lukken. Eenrum profiteerde hiervan en
scoorde er 2. Begin is altijd even lastig,want je spieren zijn nog niet warm. De 2e tegen Winsum was totaal niet prettig, we kregen er 4 om de oren en pakte helaas geen punten, maar er werd leuk gevoetbald door ons. De 3e wedstrijd ging al stukken beter tegen STEO, hier speelde we 0-0 tegen en pakte een verdiende punt! De laatste wedstrijd was mooi om mee af te sluiten, want tegen FC leo maakte we de winnende treffer, waarbij we de 3 punten pakte!!! Met in totaal 4 punten pakte we de 4e plek. Toch heel erg goed hoe jullie je in de laatste 2 wedstrijden de doelpunten wisten te maken en als team hebben doorgezet, echt grote klasse hoor!

Zaterdag 15 februari 2014 (laatste speeldag)
Op deze dag ging E1 als laatste team spelen in ten boer. De eerste wedstrijd tegen begon om 9:12 uur tegen RZ Baflo. Helaas waren de spelers nog niet helemaal wakker, want de start was niet echt
goed. We hadden wel wat kansen, maar wisten het niet af te maken. Met 3 tegen treffers pakte we helaas geen punten. De tweede wedstrijd ging gelukkig al stukken beter tegen Kloosterburen. Deze wonnen we sterk met 2-0 en pakte 3 punten!!! We waren eindelijk op dreef en dat merkte STEO ook, want ook die wonnen we met 1-0 en we pakte weer 3 punten! De aller laatste wedstrijd tegen
Winsum E2 was een stuk lastiger, maar wel erg mooi om te zien. Beide teams wisten niet te scoren en pakte beide 1 punt met een 0-0 gelijke stand. Met in totaal 7 punten, pakte we de 2e plek in de finale poule, heel netjes!!!

Eind uitslag totaal aantal punten voor de wisselbokaal beker:

1. Omlandia 1709
2. Ezinge 1689
3. SIOS 1582
4. Kloosterburen 1500
5. Noordwolde 1468
6. SV Bedum 1406

Een uitslag waar we allemaal trots op mogen zijn. Van de 13 voetbal clubs die mee deden deze
wintercup, hebben we de 5e plek gepakt met 1468. Onze buurtjes Winsum (plek 10) en Bedum onder ons, dat zegt al veel over onze voetbal kwaliteiten. Ik ben echt super blij met dit resultaat en dat we in de top 5 staan, groot compliment voor jullie allemaal!

Wintercup beker 2014
Er zijn ook veel bekers binnen gewonnen door de teams.
De volgende teams hebben de 1e plek in hun poule gepakt:
- Noordwolde A2
- Noordwolde B2
- Noordwolde C1
- Noordwolde D1+D2
- Noordwolde F3

GEFELICITEERD !!!!

Ik hoop dat jullie de wintercup dit jaar ook weer leuk vonden en er volgend jaar weer bij zijn!

Sportieve groet,
Erikjan Buiten
Organisator Wintercup 2014


 
Het weer in Noordwolde
Buienradar 1
Buienradar 2