Jeugdcommissie: samenstelling en activiteiten

VV Noordwolde JeugdcommissieDeze zomer zijn er de nodige wijzigingen geweest binnen de Jeugdcommissie (JC) van de VV Noordwolde. Een aantal JC-leden had aangeven te willen stoppen, maar vervanging stond niet zomaar klaar. Uiteindelijk is er deze zomer een team opgestaan van oude en nieuwe vrijwilligers, die de verantwoordelijkheid voelden aan de slag te gaan en een definitieve teamindeling op papier gezet hebben, trainers benaderden en een trainingsschema gingen maken.
We hebben het uiteindelijk goed overgedragen gekregen, maar zijn nog niet klaar. Helaas! Er wordt nog hard gewerkt aan het vinden van trainers en het jeugdbeleidsplan.

Voor alle categorieŰn zijn aanspreekpunten binnen de JC, waar jullie vragen aan kunnen stellen en die namens jullie vragen, ideeŰn en initiatieven met de JC en eventueel het bestuur kunnen delen.
De Jeugdcommissie bestaat vanaf dit seizoen uit de volgende leden:
- Wim Mulder / co÷rdinator A en B junioren
- Jasper de Vries / co÷rdinator A en B junioren
- Erik Rasker / secretaris & co÷rdinator C en D junioren
- Tineke Lamain / co÷rdinator C en D junioren
- Anita van Echteld / co÷rdinator E en F pupillen
- Lennart ten Have / voorzitter & co÷rdinator E en F pupillen.
Schroom niet een jeugdco÷rdinator te bellen of te mailen als je opmerkingen/vragen hebt.

Scheidsrechters zijn altijd een aandachtpunt en we zullen dit onderling moeten regelen. Daarom gaan de hogere teams fluiten bij de lagere en de pupillen. De senioren zullen gaan fluiten bij de B- en C-junioren. Wim en Jasper zullen zorgen voor een schema.

Daarnaast zullen zij de leiders van de A- en B- junioren helpen met de schema voor het fluiten bij de D1 (A-junioren) en E1 en E2 (B-junioren). De E3 kan dit seizoen weer een beroep doen op haar vaste scheidsrechter Bas Hofman en de F-pupillen zullen ouders op toerbeurt gaan fluiten. Dit is voor hun ook een leuke manier om aan hun 10-uur vrijwillige inzet te voldoen en te ervaren hoe het is om een wedstrijd te moeten leiden. Dit geldt uiteraard ook voor de leden die een wedstrijd fluiten. Indien een team een bepaalde wedstrijd geen scheidsrechter heeft, kan zij de hulp in roepen van de C-junioren. Dit graag in overleg met de leiders en co÷rdinatoren.

De vrijwillige inzet werd al genoemd. Van alle leden (of ouders/verzorgers) wordt verwacht dat zij zich gedurende het seizoen minimaal 10 uur inzetten voor de vereniging. Er zijn vele manieren om dit in te vullen: (jeugd)leider, (inval)trainer, bardienst, fluiten, helpen bij activiteiten of een (ondersteunende) functie binnen het bestuur. Zonder vrijwilligers kan een vereniging als VV Noordwolde nou eenmaal niet bestaan en we zijn daarom ook al heel blij met de inzet van de leiders.
De JC heeft haar ideeŰn omtrent de vrijwilligersbijdrage bij het bestuur bekend gemaakt. Zodra hierover meer bekend is zal dit worden gecommuniceerd.

Er moet nog een hoop gebeuren dit seizoen, maar met dit team heb ik het vertrouwen dat we een aantal seizoen vooruit kunnen en daarmee de traditioneel rijke jeugd van VV Noordwolde te kunnen behouden. Ik wil graag afsluiten met jullie heel veel sportief succes te wensen dit seizoen!

Met vriendelijke groet,
Lennart ten Have